Planeta Venus: FOTO ULUITOARE, Anuntul IMPORTANT de la NASA

Planeta Venus are parte de prezentarea unei fotografii uluitoare care vine si cu un anunt foarte important de la NASA, iata ce trebuie sa stie toata lumea.

Planeta Venus intunecata

Planeta Venus a fost surprinsa de catre NASA intr-o imagine uluitoare cu care a reusit sa surprinda toata omenirea, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce a fost posibil multumita unei sonde spatiale care are alt scop. Mai exact, sonda spatiala Parker, care a fost trimisa de catre NASA spre soare pentru a aduna ma imulte informatii despre el, a reusit sa surprinda imaginea uluitoare de mai jos cu planeta Venus, si o puteti vedea dintr-o cu totul alta perspectiva.

Planeta Venus a fost vizitata de catre sonda spatiala Parker in luna iulie a anului 2020, deci vorbim despre o distanta mare in timp intre publicarea acestor poze si momentul in care au fost facute. Planeta Venus a fost folosita de catre sonda spatiala Parker pentru a ajunge mai aproape de soare, orbita sa ajutand la catapultarea navei prin sistemul solar catre steaua care ne sustine viata, si aceasta procedura n-a fost folosita pentru prima oara.

Planeta Venus: FOTO ULUITOARE, Anuntul IMPORTANT de la NASA

Planeta Venus intunecata sonda
FOTO: NASA.

Planeta Venus a fost folosita de catre sonda spatiala Parker prin intrarea in orbita sa, sonda invartindu-se in jurul planetei de cateva ori inainte de a iesi din puterea gravitationala a acesteia. La cea ma mica distanta fata de planeta Venus, sonda s-a aflat la 12.300 de kilometri departe de suparafata, si asa a reusit sa inregistreze imaginea pe care o puteti vedea mai sus, impreuna cu altele cateva pe care cei de la NASA inca nu le-au dezvaluit pentru omenire.

Planeta Venus are dezvaluita mai sus o imagine cu partea “intunecata” a corpului cosmic, adica acea zona care este mereu “ascunsa” fata de Pamant din cauza felului in care se rotesc ambele planete. Sonda a descoperit si o sursa de lumina pe care NASA o explica prin atomii care fac parte din atmosfera pe care o are planeta Venus, iar in imagniea vedem si cea mai mare regiune muntoasa de pe corpul cosmic, totul fiind surprins de la mare altitudine.

Planeta Venus a fost surprinsa pana acum in foarte multe imagini, insa nu toate dintre ele au aratat inclusiv partea intunecata care nu e vizibila decat cu sonde spatiale de acest gen.