Coronavirus Romania: Schimbare pentru Prioritatea Listelor de Asteptare

0

Coronavirus Romania Schimbare Prioritatea Listelor Asteptare

Pandemia de Coronavirus ne aduce o noua schimbare pentru listele de asteptare in Romania, mai exact CNCAV anunta ca urmeaza sa fie implementata si prioritizarea notificarii persoanelor care asteapta sa fie imunizate in centrele de vaccinare.

Mai jos aveti detaliata noua procedura in baza careia se va face prioritizarea persoanelor la vaccinare conform noilor schimbari pregatite de catre autoritati, iar persoanele vulnerabile vor avea prioritate in fata celor din categoria a 3-a, asa cum s-a si spus de la bun inceput.

“Listele de așteptare din platforma de programare
Scop: realizarea unei rezervări în centrele de vaccinare în care nu mai sunt locuri disponibile
Funcționalitate: fiecare persoană care se înscrie pe o listă de așteptare a unui centru de vaccinare are asociată data și intervalul orar de efectuare a rezervării. Notificarea se realizează în ordinea efectuării rezervării.
*O persoană care optează pentru mutare este așezată la finalul listei de așteptare aferente centrului de vaccinare unde s-a mutat.
Notificarea persoanelor înscrise pe listele de așteptare prin e-mail și SMS se realizează în mod automat.
Platforma de programare realizează notificarea persoanelor prin respectarea categoriei de populație prioritară, precum și a ordinii de înscriere pe listele de așteptare.
‼️ Prioritatea de notificare a persoanelor aflate pe lista de așteptare este următoarea:
1. 75% – Populația cu grad ridicat de risc;
2. 25% – Persoanele care desfășoară activități esențiale;
3. Populația generală, în cazul în care rămân locuri neocupate.
Algoritmul presupune interogarea listei de așteptare și selectarea categoriilor de beneficiari, conform Strategiei – 75% populație cu grad ridicat de risc și 25% personal care desfășoară activități esențiale.
În situația în care numărul de locuri disponibile pentru vaccinare este mai mare decât numărul de beneficiari din cele două categorii de populație amintite, se selectează persoanele din etapa a III-a în ordinea înscrierii pe lista de așteptare.
Totodată, în funcție de confirmarea realizării programării în platformă a persoanelor notificate, se continuă anunțarea persoanelor, în ordinea înscrierii, până la ocuparea tuturor locurilor disponibile.
‼️ Fiecare centru are o capacitate zilnică de vaccinare diferită și, astfel, generează un ritm distinct de anunțare a persoanelor înscrise pe listele de așteptare. La acest moment, în anumite centre de vaccinare cu liste de așteptare nu a început notificarea persoanelor. Recomandăm persoanelor înscrise să nu își anuleze rezervarea pentru înscrierea pe un alt centru de vaccinare întrucât vor pierde poziția inițială și vor fi înscrise la coada listei de așteptare.
Procesul de notificare nu a prezentat și nu prezintă erori.
Pentru buna funcționare a sistemului, echipa de dezvoltare monitorizează permanent procesele tehnice și eficiența microserviciilor fiind aplicate chei de control pentru certificarea îndeplinirii tuturor cerințelor operaționale.”