Combinarea a Doua sau mai Multe Vaccinuri anti COVID-19 NU e Recomandata

Combinarea Doua Multe Vaccinuri anti COVID-19 NU Recomandata

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare impotriva COVID-19, a afirmat ca nu este recomandabila combinarea a doua sau mai multe vaccinuri impotriva virusului, afirmata fiind facuta pentru cei care nu vor sa se vaccineze cu AstraZeneca dupa ce s-a confirmat ca poate cauza tromboze, in cazuri rare.

Afirmatia lui Valeriu Gheorghita este una extrem de importanta in conditiile in care cu doar cateva saptamani in urma spunea ca ar putea fi posibila folosirea vaccinului Johnson & Johnson ca alternativa la AstraZeneca, pentru cei vaccinati deja cu o doza, dar momentan se pare ca nu e recomandat acest lucru.

“Acestea sunt datele disponibile la acest moment. (…) Nu este recomandată în acest moment combinarea a două sau mai multor vaccinuri. Rapelul pentru vaccinul de la AstraZeneca se poate extinde pe o perioadă de până la trei luni, chiar şi peste. Tocmai de aceea, cred că va fi luată în cursul zilei de mâine o decizie clară referitoare la toate scenariile, inclusiv la cea de a doua doză de vaccin, dacă rămâne din acelaşi vaccin sau nu.”