30% dintre Romanii Programat la Vaccinare cu AstraZeneca l-au Refuzat

30% dintre romanii care s-au programat pentru a fi vaccinati cu serul AstraZeneca au refuzat sa mearga pentru a fi imunizati, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gherghita, afirmand acest lucru in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in cursul zilei de ieri.

Informatia este una foarte importanta pentru ca ne arata ca majoritatea oamenilor care si-au facut programare pentru vaccinare cu AstraZeneca nu au renuntat la ser in ciuda problemelor confirmate, iar de aici vine probabil si decizia folosirii sale in continuare in Romania.

“Aici, vă mulţumesc pentru întrebare, aş vrea să reformulez întrebarea dumneavoastră şi aş spune că, de fapt, 70% dintre cei care s-au programat la vaccinare, s-au prezentat și s-au vaccinat cu vaccinul de la de la Compania AstraZeneca, într-adevăr, există un procent de 30%, care au decis amânarea acestei vaccinări, fapt absolut de înțeles; suntem complet empatici cu ezitarea și cu îngrijorarea pe care o parte dintre persoane o au. Este un lucru firesc în contextul actual. Datoria noastră este să explicăm exact ceea ce ştim în momentul de față.”