Valeriu Gheorghita: Romania Nu poate Renunta la Vaccinarea cu AstraZeneca

Valeriu Gheorghita romania nu renunta vaccinare AstraZeneca

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, spune ca in momentul de fata tara noastra nu isi permite sa renunte la vaccinarea cu serl AstraZeneca, iar asta pentru ca poate fi pus in pericol obiectivul de vaccinare al populatiei pana in iunie, cand ar trebui sa se redeschida economia.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinul Pfizer, insa acelasi lucru e valabil pentru cel de la Moderna, e tinut stabil foarte greu pentru ca are conditii de pastrare speciale, mai dure decat in cazul vaccinului AstraZeneca, deci nu poate fi trimis oriunde in tara pentru imunizarea populatiei.

“Datoria noastră este să creştem ritmul de vaccinare, încât timpul de aşteptare să fie cât mai scurt. România nu îşi permite în acest moment să renunţe la vaccinarea cu AstraZeneca. Pfizer are o stabilitate redusă, care necesită condiţii speciale de stocare.

Este foarte greu din punct de vedere logistic să asiguri menţinerea calităţii prin menţinerea lanţului de frig şi tocmai de aceea siguranţa şi mediul favorabil pentru vaccinare rămân cele mai importante priorităţi.”