Valeriu Gheorghita: Rapelul poate fi Facut in Alt Centru de Vaccinare decat cel Initial

0

Valeriu Gheorghita rapel modificare centru

Valeriu Gheorghita a promis si a facut, astfel ca acum oricine doreste sa se vaccineze intr-un alt centru decat cel in care a fost prima data cand s-a vaccinat, o poate face incepand de astazi, daca anunta telefonic acel centru cu cel putin 72 de ore inainte.

Valeriu Gheorghita spune ca inclusiv in platforma de vaccinare va fi oferita optiunea de modificare a centrului pentru rapel, impreuna cu data la care vrem sa facem rapelul, in limitele de timp in care trebuie facute dozele de catre oameni.

“Am luat în calcul acest lucru, dar în mod deosebit pentru tipul de vaccin în care există locuri libere în centrul în care vrei să mergi pentru rapel. De pildă, dacă în București există locuri libere, sigur că te poți duce să faci rapelul acolo, pentru că nu e absolut nicio problemă. Am discutat cu colegii de la STS pentru a avea posibilitatea de a modifica centrul pentru cea de-a doua doză pe platformă.

Zilele aceastea va fi deja disponibilă această facilitate, se lucrează. Se va intra la rubrica “rapel” și se modifică pur și simplu centrul. Se poate păstra data sau se poate modifica în intervalul în care este precizat pentru rapel, de 42 de zile pentru Pfizer, 35 de zile pentru Moderna și 12 săptămâni pentru AstraZeneca. Până se implementează această modificare în platformă, este preferabil să se anunţe înainte cu 72 de ore la centrul la care vrem sa facem rapelul. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”