Planeta Saturn: Imagine Incredibila, Secret Urias Dezvaluit

Planeta Saturn simetrie

Planeta Saturn, a doua cea mai mare din sistemul nostru solar, are publicata o imagine incredibila care ne arata ceva ce foarte multa lume nu stia in legatura cu ea, dar ceva ce explica si foarte multe despre evolutia sa. Mai exact, in baza datelor si imaginilor adunate/facute de catre nava spatiala Cassini a celor de la NASA, oamenii de stiinta au reusit sa creeze o simulare a modului in care arata campurile magnetice pe care le are planeta Saturn in acest moment.

Planeta Saturn are campurile magnetice simetrice in jurul axei sale de rotatie, ceva ce nu e tocmai intalnit la fiecare planeta din sistemul solar, in special cand vine vorba despre unele atat de mari. Exceptii pentru aceasta simetrie ar exista in jurul polurilor nord/sud pe care le are planeta Saturn, sau cel putin asta au reusit sa observe oamenii de stiinta in baza datelor care au fost adunate de catre nava spatiala Cassini cat timp a stat in orbita planetei.

Planeta Saturn: Imagine Incredibila, Secret Urias Dezvaluit

Planeta Saturn simetrie camp magnetic
FOTO: ANKIT BARIK/JOHNS HOPKINS UNIVERSITY

Planeta Saturn are aici facute doar simulari in baza datelor preluate, insa oamenii de stiinta spun ca ar fi nevoie de observarea directa a polilor pentru ca toate informatiile sa fie confirmate, sau infirmate. Chiar daca simularea aceasta nu este 100% exacta, oamenii de stiinta ne arata totusi ceva ce pana acum nici macar NASA n-a prezentat intr-o masura similara pentru planeta Saturn, iar asta spune foarte multe despre modul in care a evoluat ea pana acum.

Planeta Saturn nu mai este monitorizata de aproximativ 4 ani de zile de catre nava spatiala Cassini, si nu exista vreo alta misiune programata acum pentru a trimite o nava spatiala in apropierea sa. Concentrarea e acum pe Jupiter, mai mare decat planeta Saturn, dar si aparent mult mai interesanta, cu lunile sale vizate de monitorizare cu nava spatiala Juno, trimisa de catre NASA de ceva vreme pentru a inregistra date si imagini din apropierea sa.

Planeta Saturn inca mai are foarte multe secrete nedezvaluite de catre oamenii de stiinta, dar e nevoie de si mai multa explorare pentru ca ele sa poata fi explicate de catre ei.