Valeriu Gheorghita: Romania Probabil are Imunitate Colectiva Deja

Valeriu Gheorghita Romania Probabil are Imunitate Colectiva Deja

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania, a afirmat astazi ca in tara noastra s-a atins, cel mai probabil, imunitatea colectiva prin vaccinare, dar si prin oamenii care au fost bolnavi si s-au vindecat, desi cifrele oficiale nu arata inca faptul ca s-a ajuns in acel punct.

Valeriu Gheorghita spune ca exista aproape 4.3 milioane de oameni vaccinati, putin peste 1 milion care au fost infectati si s-au vindecat in ultimul an, iar diferenta pana la aproape 11 milioane e data de estimarea celor care s-ar fi imbolnavit si s-ar fi vindecat, desi sunt milioane de persoane despre care doar se presupune ca ar avea imunitate.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre imunitate colectiva in Romania, si daca e sa fim sinceri, o explicatie mai buna nu prea exista pentru numarul foarte redus de cazuri care se inregistreaza in tara noastra, i ntimp ce situatia din alte tari nu este la fel de buna.

“În momentul acesta la nivel naţional probabil că avem o imunitate colectivă, o imunitate de grup, obţinută atât prin vaccinare cât şi prin boala naturală, care este pe o plajă undeva de la 30-35% chiar până la 50%. Asta explică de ce în acest moment România se află într-un scenariu verde, într-o situaţie favorabilă, cu o rată de incidenţă cumulată în media cazurilor de sub 0,5 la nivel naţional. Este cea mai bună evoluţie de până acum.”