Valeriu Gheorghita: Valul 4 ar Putea Lovi Romania in August

Valeriu Gheorghita Valul 4 Lovi Romania August

Valeriu Gheorghita a lansat un nou anunt de avertizare pentru romanii din toata tara, spunand ca in luna august ar putea lovi cel de-al patrulea val de inefctari cu Coronavirus, Romania fiind vulnerabila din cauza numarului mic de oameni care au fost imunizati.

Valeriu Gheorghita spune ca 4.7 milioane de romani au primit cel putin o doza de vaccin, cu 4.5 milioane vaccinati cu schema completa, cifra fiind foarte mica in raport cu procentele inregistrate in alte tari, deci valul 4 ar putea aduce un pericol mare si real pentru tara noastra.

“În momentul de față, avem circa 4,7 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză. Majoritatea sunt vaccinate cu schema completă, circa 4,5 milioane de persoane. Însă ce e mai important, sigur vorbim de circa 25% cifra de acoperire vaccinală la nivel național.

Cred că este momentul oportun ca în liniște să ne putem asigura protecție pe perioada lunilor următoare. Se estimează la sfârșit de august început de septembrie o creștere a cazurilor și sperăm să nu fie o creștere importantă.”