Valeriu Gheorghita: Anunt Privind Valul 4 si Noi Restrictii

Valeriu Gheorghita a oferit noi detalii astazi cu privire la valul 4 de inefctari cu noul Coronavirus in Romania cand a fost intrebat daca vom mai fi obligati sa purtam masca peste tot, el spunand ca ar trebui sa o facem si acum in locurile aglomerate din exterior, dar ca pe viito nu stie ce ar putea fi.

Valeriu Gheorghita spune ca vaccinarea e singura solutie pentru a reveni la normalitate cat mai rapid si ca se estimeaza ca intr-o luna intentia de vaccinare urmeaza sa creasca substantial pe masura ce varianta detal va genera mai multe infectari.

“Prin vaccinare nu putem preveni 100% din infecțiile asimptomatice. Putem să prevenim 50-60% din infecțiile asimptomatice. Putem să ne infectăm, să facem forme asimptomatice sau ușoare, să intrăm în contact cu o persoană vulnerabilă și să transmitem boala, chiar dacă statistic, riscul de a o transmite e cu 50% mai scăzut.

Nu se pune problema să devină obligatorie. Acum, doar cine nu vrea nu se vaccinează. Numărul celor care doresc să se imunizeze e în scădere acum, dar anticipăm ca într-o lună, va crește.”