Planeta Venus: Premiera ULUITOARE Realizata pentru Omenire

Planeta Venus este iar in centrul unui uluitor anunt facut de catre oamenii de stiinta, iar asta pentru ca vorbim despre o decizie importanta care va avea impact pentru intreaga omenire. Mai exact, dupa multiple tentative esuate ale oamenilor de stiinta de a descoperi posibilele semne de viata de pe planeta Venus, iata ca acumdoua na ve spatiale urmeaza sa survoleze planeta de mai multe ori.

Planeta Venus este cea mai apropiata de Pamant, dar si una dintre cele mai fierbinti, oamenii de stiinta avand probleme in a o analiza cu atentie, dar se pare ca lucrurile incep sa se schimbe totusi. Prima nava spatiala se numeste BepiColombo, ea fiind trimisa de catre japonezi pentru a explora marte, iar a doua este numita Solar Orbiter, ea fiind facuta in cadrul unei colaborari dintre ESA si NASA, dar ambele vor ajunge in parti opuse in orbita langa planeta Venus.

Planeta Venus: Premiera ULUITOARE Anuntata pentru Omenire

Planeta Venus va fi survolata de catre ambele nave spatiale ca parte a misiunilor pe care acestea le desfasoara in spatiul cosmic, iar aici vorbim despre o premiera pentru toata omenirea. Planeta Venus nu a fost vreodata survolata de catre doua nave spatiale in acelasi timp, deci nu s-a vazut vreodata cum arata in timp real ambele zone ale planetei, asa ca oamenii de stiinta ar putea avea parte de surprize extrem de intresante cu acest survol.

“Sonda spațială Solar Orbiter va face numeroase zburați de asistență gravitațională la Venus pentru a-l apropia de Soare și a-și înclina orbita pentru a ne observa steaua din diferite perspective. Calea Solar Orbiter în jurul Soarelui a fost aleasă pentru a fi „în rezonanță” cu Venus, ceea ce înseamnă că se va întoarce în vecinătatea planetei la fiecare câteva orbite și poate folosi din nou gravitația planetei pentru a-și modifica sau înclina orbita. Inițial, Solar Orbiter va fi limitat la același plan cu planetele, dar fiecare întâlnire a lui Venus își va crește înclinația orbitală. Sonda spațială BepiColombo face nouă manevre de asistență gravitațională (una a Pământului, două a lui Venus și șase a lui Mercur) înainte de a intra pe orbita în jurul celei mai interioare planete a sistemului solar. BepiColombo este o colaborare internațională între ESA și JAXA.”

Planeta Venus va fi vizitata de navele spatiale pe 9 si 10 august, Solar Orbiter urmand a zbura la o altitudine de 8000 de kilometri, in timp ce BepiColombo va cobora pana la 600 de kilometri altitudine. Ambele nave spatiale vor inregistra imagini cu planeta Venus ca parte a survolurilor pe care le vor face, chiar daca misiunile lor trebuiau sa le duca in cu totul alte zone din sistemul solar, astfel ca tot ceea ce se intampla este foarte important.

Planeta Venus este survolata de catre aceste doua nave spatiale deoarece ambele se folosesc de gravitatia corpului cosmic pentru a ajunge mai aproape de soare, sau de Mercur.