iOS 15 vine cu o Noua Functie Speciala pentru Poze

iOS 15 lens flare

iOS 15 va fi lansat cu o noua functie speciala pentru poze, sau cel putin asta a fost descoperit in versiunile beta ale sistemului de operare pe care compania Apple le pune la dispozitie pentru utilizatorii de telefoane iPhone din intreaga lume, iar schimbarea e una de bun augur.

iOS 15 ar urma sa ne scape de efectul “lens flare”, adica acele umbre de lumina care apar cand facem poze cu soarele in anumite unghiuri in cadrele pozelor, insa se pare ca sistemul de operare va corecta aceasta problema doar in anumite conditii de utilizare.

iOS 15 corecteaza aceasta problema a pozelor in procesarea facuta inainte ca varianta finala a pozei sa fie salvata in biblioteca foto/video a telefoanelor noastre, deci e vorba despre o schimbare software care nu necesita vreo modificare hardware pentru telefoane.

iOS 15 ar putea avea incluse imbunatatiri care sa permita inregistrarea de poze mai bune folosind camerele pe care telefoanele iPhone le au, insa totul depinde de ceea ce vrea sa ofere compania Apple, pana acum americanii evitand sa vorbeasca despre aceasta schimbare.

iOS 15 este oferit in versiune beta de catre compania Apple deocamdata, astfel ca orice fel de modificare facuta poate fi schimbata rapid inainte de a deveni finala, asa ca dac acest sistem de corectare a “lens flare-ului” va disparea in versiunea finala a iOS 15, n-ar trebui sa fie vreo surpriza.