Huawei: Decizia cu care a Luat prin Surprindere Multa Lume

Huawei 5g eliminat

Huawei este un gigant in industria IT, avand produse din cele mai variate domenii, iar la finalul lunii iulie compania a anuntat o decizie care a luat prin surprindere foarte multa lume, mai exact seria sa P50 a fost anuntata pentru lansare fara tehnologie 5G integrata.

Huawei este unul dintre liderii globali in dezvoltarea tehnologiei 5G, avand o varietate de produse care sunt bazate pe aceasta tehnologie, insa sanctiunile impuse de catre SUA au fortat compania Huawei sa renunte la implementarea suportului pentru 5G in telefoanele din seria P50.

Huawei a spus, prin vocea CEO-ului Richard Yu ca desi a reusit sa cumpere componente de ultima generatie pentru a oferi conectivitate 4G pentru telefoanele sale, din pacate sanctiunile din SUA au blocat posibilitatea de a beneficia si de suport 5G in ele.

Huawei a surprins multa lume cu decizia sa de a nu integra 5G in telefoane, insa daca suntem realisti, retelele 5G sunt inca departe de a fi comune, astfel ca majoritatea oamenilor inca se bazeaza pe conexiuni 3G, 4G, sau chiar mai slabe, pentru apeluri telefonice si internet.

“Din cauza sancțiunilor din SUA, noile noastre smartphone-uri nu pot rula pe conexiuni wireless 5G, chiar dacă suntem cu siguranță liderul global în tehnologia 5G. Dar cu conectivitatea 4G, Wi-Fi 6 și algoritmii noștri de calcul AI, putem oferi în continuare o performanță la fel de puternică ca toate telefoanele 5G. De fiecare dată când introducem seria P, conducem o nouă tendință în industria smartphone-urilor.”

Huawei are timp la dispozitie sa gaseasca solutii pentru a oferi conectivitate 5G la telefoanele pe care le vinde in intreaga lume, iar chiar daca seria P50 nu va avea suport pentru asemenea conexiuni, viitoarele modele ar putea veni cu suport 5G in intreaga lume.