Valeriu Gheorghita: Valul 4 si Avertismentul pentru Romani

Valeriu Gheorghita atentioneaza toti romanii din toata tara astazi, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania spunandu-le oamenilor ca in perioada urmatoare se vor face simtite efectele celui de-al patrulea val de infectari si in tara noastra.

Valeriu Gheorghita spune ca desi exista un decalaj intre perioada in care valul 4 va lovi Romania si cea in care a lovit alte tar, el vine cu siguranta si trebuie sa ne asteptam ca numarul de cazuri noi sa creasca, vaccinarea fiind recomandata cu tarie.

“Este evident că Europa în momentul de față este în valul patru. România face parte din Europa, noi nu putem spera că vom avea o situație epidemiologică distinctă de ceea ce se întâmplă în restul țărilor europene. Faptul că există un decalaj de timp de câteva săptămâni între ceea ce se întâmplă în țările din vestul Europei şi situația din România este o problemă doar de timp, dar cu siguranță vom ajunge acolo.

Din punct de vedere teoretic, faptul că într-adevăr avem suficiente vaccinuri nu justifică un val patru cu un număr mare de spitalizări și decese, în sensul că toate acestea pot să fie prevenite prin vaccinare. Şi acesta este mesajul pe care îl accentuez și eu, și anume, vrem să ne fie mai bine tuturor, vrem să evităm decese și spitalizări, să nu mai avem un sistem medical care poate să ajungă să se colmateze prin aceste cazuri, care, repet, pot să fie prevenite prin vaccinare, atunci haideți să ne vaccinăm, pentru că asta este soluția. Oricât am încerca să evităm sau să considerăm că avem alte soluții la îndemână, ele nu sunt soluții sustenabile și de durată.”