Valeriu Gheorghita: Atentie! Mesajul Important in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite un mesaj extrem de important de atentionare in plin val 4 de infectari cu Coronavirus in Romania, iar el trebuie sa ajunga la ochii si urechile tuturor romanilor care au aflat despre un zvon care spune ca vaccinul AstraZeneca nu protejeaza impotriva variantei Delta.

Valeriu Gheorghita spune ca aceasta este o minciuna si ca eficienta vaccinului AstraZeneca in Romania este de peste 90%, astfel ca oricine vrea sa se vaccineze cu acest ser o poate face fara grija faptului ca nu va fi protejat in vreun fel de catre el.

“Nu este adevărat. Noi vom prezenta şi datele de eficiență pe tipuri de vaccin și pot să vă spun că la vaccinul de la compania AstraZeneca eficiența este de peste 90% în România. Deci momentul de față lucrurile sunt cât se poate de clare. Cred că trebuie să înțelegem că vaccinul pe care îl avem cel mai la îndemână este vaccinul potrivit pentru fiecare dintre noi.

Sigur, uitându-ne la acele câteva contraindicații care sunt menționate și sunt identificate la triajul medical. Altfel, cred că indiferent de tipul de vaccin de care vorbim, schema completă de vaccinare este dovedit că ne protejează față de formele severe și riscul de spitalizare.

Este important să înțelegem că dacă nu ne vaccinăm, avem un risc foarte mare să ne îmbolnăvim și dacă mai avem și ceva boli în spate, avem un risc să ajungem la spital și trebuie să înțelegem că terapia bolii nu s-a schimbat în aceste 18 luni. Tratamentul este la fel. Nu există un tratament care să crească semnificativ speranța de viață a pacienților.”