Valeriu Gheorghita: Valul 4 si un Pericol Grav pentru Romani

Valeriu Gheorghita atrage atentia asupra unui pericol grav care exista in valul 4 pentru Romania, presedintele organismului care coordoneaza campania de vaccinare din Romania vorbind despre riscul oamenilor care nu sunt vaccinati impotriva Coronavirus in momentul de fata.

Valeriu Gheorghita spune ca romanii care nu sunt vaccinati au un risc mare de a avea o forma grava a bolii si de a ajunge in spitale, chiar la sectiile de terapie intensiva, deci este extrem de importanta imunizarea lor, mai ales daca sunt vulnerabili.

“Cu siguranță, există mai multe modalități prin care putem, până la urmă, să creștem interesul oamenilor pentru vaccinare. Cred că cel mai important lucru mi-aș dori să rămână convingerea legată de beneficiile vaccinării și anume, de un risc, vedem, semnificativ mai redus de a face boala, de a ajunge la spital și de a pierde lupta cu maladia COVID-19.

Toate datele ne arată că în momentul de față, persoanele nevaccinate sunt persoane cu risc crescut de a se îmbolnăvi și în condițiile în care vorbim de persoane vulnerabile, cu risc mare de a ajunge la spital, de a se interna la terapie și chiar în anumite cazuri, din păcate, de risc de deces. În ceea ce privește abordarea, tocmai pentru a crește accesul la informare a oamenilor, avem mai multe acțiuni pe care le propunem în perioada următoare.”