iPhone 13 va fi Mai Scump, de ce Creste Apple Preturile

iPhone 13 costa

iPhone 13 va fi mai scump, compania Apple urmand a creste preturile pentru noile sale modele de telefoane, astfel ca avem parte de prima surpriza neplacuta a acestei lansari, insa cel mai probabil vor exista si altele in conferinta din luna septembrie.

iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max urmeaza sa aiba preturile crescute de catre compania Apple pentru aceasta lansare in ideea de a compensa costurile mai mari cu unele dintre componentele interne folosite in productia telefoanelor.

iPhone 13 ar putea avea pretul crescut cu minim 3% – 5% dupa ce principalul producator de chip-uri pentru Apple, TSMC, a anuntat ca va creste preturile pentru fabricarea acestor componente, cresterile urmand a intra in vigoare pentru productia din luna decembrie.

iPhone 13 ar putea fi, in esenta, mai scump cu cateva zeci, pana la si chiar peste 100 de euro, dupa ce aceste modificari isi vor produce efectele, iar asta dupa ce unii producatori de laptop-uri si-au crescut preturile cu chiar si 10% pentru anumite modele pe care le vand acum.

“În timp ce se confruntă cu creșterea costurilor de producție, vânzătorii de marcă ar putea ajunge să transmită costurile clienților de pe piața finală, au spus observatorii. Este probabil ca Apple să stabilească prețuri mai ridicate pentru viitorul său iPhone și alte serii, potrivit unor surse de pe piață. Mai mulți furnizori de mărci de notebook-uri, care și-au crescut prețurile cu 5-10% până acum, continuă să exploreze modalități de a atenua impactul creșterii costurilor asupra profitabilității lor.”

iPhone 13 mai scump cu pana la 10% ar putea genera multe plangeri din partea clientilor, insa pentru Apple conteaza profitul si face extrem de mult de pe urma telefoanelor, asa ca pregatiti-va sa cumparati telefoane iPhone substantial mai scumpe decat cele din seria anterioara.