Valeriu Gheorghita: Masura Dura pentru Romania in Valul 4

Valeriu Gheorghita Masura Dura Romania Valul 4

Valeriu Gheorghita vorbeste despre o masura extrem de serioasa pentru Romania in plin val 4 de infectari cu noul Coronavirus, iar ea este adusa in discutie din cauza unei probleme foarte serioase, “vaccinarea la chiuveta”, adica falsa, presedintele CNCAV cerand pedepsirea celor care fac asta.

Valeriu Gheorghita cere pedepse aspre pentru cei care efectueaza vaccinari false, dar si pentru cei care cer asta, motivul fiind faptul ca problema aceasta decredibilizeaza munca pe care o depun medicii pentru a convinge oamenii sa se vaccinze impotriva Coronavirus.

“Este regretabil acest lucru, sunt situaţii punctuale. Corpul medical se delimitează clar de astfel de acţiuni care nu fac altceva decât să decredibilizeze toată munca colegilor noştri din această perioadă. Pe de altă parte, cred că astfel de acţiuni trebuie identificate şi sancţionate cât mai drastic posibil, însă fac apel la colegii noştri, personalul medical care primeşte astfel de solicitări, să anunţe instituţiile abilitate să ia măsuri în acest sens.

Şi oamenii trebuie să înţeleagă că nu fac altceva decât să dea nişte bani, cumpărându-şi astfel un risc să se îmbolnăvească, să ajungă la spital şi chiar să-şi piardă viaţa. Sigur că aceste tentative de fraudă pot să fie pentru orice tip de persoană. Cred că orice reguli am impune, oamenii vor găsi modalităţi prin care să eludeze astfel de reguli şi, tocmai de aceea, până la urmă responsabilitatea este cel mai important principiu pe care noi trebuie să îl avem în vedere şi cu care să ne ghidăm mai departe acţiunile noastre”