Valeriu Gheorghita: Grav Pericol Ingorat Total in Valul 4

Valeriu Gheorghita vorbeste astazi pentru romanii din toata tara despre un pericol foarte grav pe care romanii il ignora in momentul de fata, dar pe care l-au tot ignorat pe parcursul verii, iar asa s-a ajuns la aceasta explozie de cazuri noi in tara noastra.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre faptul ca romanii in continuare nu respecta masurile de preventie a raspandirii Coronavirus, ceva care duce la situatii in care numarul de cazuri creste, spitalele sunt tot mai pline, iar restrictiile din pacate revin.

“Am urmărit şi ce s-a întâmplat toată vara pe litoral, să știți, am urmărit ce se întâmplă la nivel populațional, am urmărit ce se întâmplă la locurile de muncă, peste tot. Oamenii nu respectă, în cea mai mare măsură, măsurile de prevenire, pentru că au, repet, de cele mai multe ori avem o percepție a riscului mult diminuată, și aici vorbim de riscul de îmbolnăvire, de riscul de infecție.

Ori, când tu consideri că tu nu te poți infecta, că nu vei face această boală, evident că tendința firească este să nu respecți celelalte măsuri de prevenție care sunt transmise și care sunt, în anumite condiții, foarte bine prevăzute într-un cadru legal adoptat, care este cunoscut de foarte mult timp.

Este mult prea devreme să evaluăm, în momentul de față, care este impactul. Foarte probabil că în următoarele 7 – 10 zile vom vedea care va fi impactul din punct de vedere epidemiologic.”