Gaura Neagra: Cercetatorii ULUITI de Descoperirea Importanta

Gaura Neagra neutrino

Gaura Neagra, obiectul misterios si foarte important din univers, continua sa surprinda oamenii de stiinta in moduri pe care pana acum putini le aveau in vedere, dar iata ca se intampla si lucruri surprinzatoare in acest vast univers. Conform unei descoperiri recente facuta de catre oamenii de stiinta, nivelul de particule si raze X, sau gamma, pe care o gaura neagra le arunca in univers este diferit in functie de dimensiunea pe care ea o are.

Gaura Neagra care are activitate redusa in univers nu emana si o cantitate foarte mare de particule puternic incarcate din punct de vedere energetic, conform descoperirii facuta acum de catre oamenii de stiinta care s-au uitat cu atentie la ceea ce se intampla. Vorbim despre cele gama si neutrino care sunt aruncate in univers in cantitati foarte mari de catre acele gauri negre care nu par sa aiba un nivel foarte ridicat de activitate, cel putin in aparenta.

Gaura Neagra: Cercetatorii ULUITI de Descoperirea Importanta

Gaura Neagra neutrino gamma
FOTO: Shigeo S. Kimura.

Gaura Neagra care are o activitate redusa este si foarte greu de observat in univers, insa oamenii de stiinta spun acum ca acestea contribuie de fapt cu un numar foarte mare de particule gamma si neutrino, plus raze gamma, care ajung in univers. O gaura neagra supermasiva va arunca aceste tipuri de particule si raze in univers in mod constant si va genera un nivel mare de activitate, insa una cu activitate redusa nu va fi vizibila la fel de usor.

Gaura Neagra este foarte greu de detectat in mod obisnuit, iar cele care au o activitate redusa sunt cu atat mai greu de observat pentru ca nu emit suficienta lumina pentru a putea fi observate de catre telescoapele de pe Pamant, sau din univers. Oamenii de stiinta incearca acum sa isi dea seama cat de mari sunt cantitatile de particule pe care aceste gauri negre le arunca in univers, iar asta pentru ca ele pot fi uriase in comparatie cu ceea ce stiam.

Gaura Neagra este un obiect de foarte mare interes pentru oamenii de stiinta, mai ales daca luam in considerare aceasta descoperire, astfel ca observarea constanta poate dezvalui mult mai multe secrete despre care nu stiam.