Valeriu Gheorghita: Anuntul pentru Milioane de Romani, ce Transmite Doctorul

Valeriu Gheorghita face un anunt in care vorbeste despre una dintre cele mai cunoscute probleme cu care s-a confruntat Romania, dar si una care a generat foarte multe controverse la nivelul societatii, mai exact informatia falsa conform careia medicii sunt platiti de companiile farmaceutice sa “promoveze” pandemia si vaccinarea, desi ar fi nocive pentru oameni.

Valeriu Gheorghita spune ca medicii doar isi fac datoria de a promova metodele prin care oamenii se pot proteja de Coronavirus, adica vaccinarea, aceasta fiind si datoria lor, de a ii proteja pe oameni, dar multi inca nu cred acest lucru, si poate ca nici nu-l vor crede vreodata.

“Aici sunt doua lucruri diferite. Noi suntem parte a sistemului medical, suntem medici, colegii nostri medici, asistenti medicale, care nu facem altceva decat sa facem ceea ce am invatat, sa ne facem datoria, sa le explicam oamenilor informatiile necesare, sa ii ajutam, sa le oferim mijloace de tratament de diagnosticare a bolilor, etc.

Noi ne facem datoria pentru care am fost pregatiti ani de zile. Este evident ca atunci cand apare un medicament nou pe piata rolul nostru este sa il privim critic, sa il studiem foarte bine, sa ne uitam pe datele stiintifice, sa vedem care este pozitionarea corecta a unui medicament din punct de vedere practic, adica care pacient beneficiaza cel mai mult de un anumit tratamanent.

Cand vorbim despre vaccinuri, aici este rolul tuturor profesionistilor din sanatate sa promoveze vaccinarea ca cea mai eficienta masura prin care noi putem sa combatem anumite boli contagioase. Din acest motiv noi nu facem altceva decat sa ne facem datoria. Sub nicio forma nu vorbim despre faptul ca ar fi cineva platit ca sa promoveze anumite produse farmaceutice.

Noi intelegand beneficiile si importanta pe care le au un anumit vaccin, ca e impotriva COVID-19, antigripal, anti HPV, antipoliomielitic, etc, noi trebuie sa promovam cunoscand informatiile medicale.Este datoria noastra profesionala deontologica sa facem aceasta educatie medicala.

Nu exista altcineva care sa o faca decat profesionistii din domeniul sanatatii, incepand cu medicul de familie, asistentul medical comunitar, asistentii medicali, pana la medicul specialist, sau cei care sunt experti intr-un anumit domeniu. Asta este rolul nostru, daca noi nu am face aceasta promovare, cine s-ar pricepe sa o faca ? Eu cred ca este o problema de incredere.”