Adrian Marinescu: Atentionare de Ultim Moment privind Hepatita de Cauza Necunoscuta

Adrian Marinescu vorbeste din nou despre una dintre afectiunile care a generat extremd e multa ingrijorare in intreaga lume in aceasta primavara, si care inca este investigata, pentru ca ramane cu multe semne de intrebare, hepatita de cauza necunoscuta fiind in continuare in atentia OMS.

Adrian Marinescu vorbeste mai jos despre faptul ca nu exista o legatura intre hepatita de cauza necunoscuta si Coronavirus, dar si ca ficatul persoanelor afectate se poate regenera intr-o anumita masura, totul depinzand de nivelul de afectare care exista pentru ficat din cauza acestei afectiuni.

“Cu siguranta ca nu este pertinenta, ganditi-va ca aproximativ intre 70% – 80% din populatia globului a trecut in timpul pandemiei prin infectie. Ca au fost forme simptomatice, sau asimptomatice, severe, sau critice, au trecut, iar in cazul lor ma astept sa am anticorpi. Legatura care sa imi spuna ca persoanele care au avut aceasta afectiune hepatica aveau si anticorpi pentru Coronavirus nu inseamna nimic.

Era doar un status pentru o persoana care fie s-a vaccinat, fie a trecut prin boala, deci este evident ca nu e o legatura intre cele doua. Nu e foarte clar de ce se intampla intr-o mai mare masura la copii in loc de adulti, si aici este de discutat daca nu cumva avem un anumit tipar, pentru ca afectare hepatica e si la adulti.

S-a mers pe tiparul in care vorbeam de copil, in general pana in 10 ani, care avea afectare hepatica severa plecand de la diverse cauze. Am vazut boala Wilson care nu avea nicio legatura, deci nu trebuie sa punem niciun semn de egalitate nicicum, deoarece este un adenovirus care e un numitor comun pentru multe dintre acele afectari hepatice.

Ficatul se regenereaza intr-o anumita masura. Daca ai un virus hepatic B, sau C, ai nevoie sa rezolvi multiplicarea virala, pentru ca intr-adevar sa vorbesti de regenerare, el se regenereaza intr-o anumtia masura. Exista reversibilitate si in cazul cazurilor de hepatita de cauza necunoscuta, dar deinde de cauza.

Sunt pacienti care nu pot sa rezolve fara un transplant de ficat. A fost boala Wilson, care nu avea vreo legatura, ea fiind boala genetica, deci depinde de caz. In momentul in care avem o boala genetica care nu poate fi corectata prin mijloacele traditionale, din pacate este indicatie de transplant hepatic.”