Comisia Europeana Prefigureaza Revenirea unor Restrictii din Cauza Coronavirus

Comisia Europeana Prefigureaza Revenirea Restrictii Cauza Coronavirus

Comisia Europeana le cere europenilor sa fie pregatiti pentru o iarna in care pandemia de Coronavirus va ramane foarte prezenta in vietile noastre, iar asta deoarece numarul cazurilor noi de infectare continua sa ramana ridicat in intreaga lume, ceva ce genereaza ingrijorare pentru unii.

Comisia Europeana spune ca masuri precum vaccinarea, sau reimplementarea de masuri de prevenire a raspandirii precum purtarea mastilor, sau limitarea intalnirilor intre oameni, ar putea fi reimpuse de catre statele membre, daca situatiile o vor cere, deci lucrurile ar putea reveni la situatia din 2021

“În special, Comisia le spune statelor europene urmatoarele: Îmbunătătiti utilizărea vaccinului în cadrul cursului de vaccinare primară și a primei doze de rapel în rândul persoanelor eligibile. Acest lucru este de o importanță deosebită pentru grupurile de populație cu risc mai mare de rezultate severe și pentru țările cu rate mai scăzute de vaccinare.

Acordați prioritate administrării unei doze de rapel suplimentare pentru anumite grupuri de populație, în special persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste și alte persoane eligibile de orice vârstă cu risc de boală severă.

Combinați campaniile de vaccinare împotriva COVID-19 și împotriva gripei. Însoțiți vaccinarea cu o comunicare clară și actualizată în mod regulat, bazată pe evoluțiile epidemiologice, cunoștințele comportamentale și percepția publicului.

Asigurarea unei comunicări clare către cetățeni cu privire la beneficiile vaccinării.

La 1 septembrie, pe baza recomandării Agenției Europene pentru Medicamente, Comisia a autorizat vaccinurile omicron adaptate de la BioNTech Pfizer și Moderna în UE. Alte măsuri care ar trebui luate în vederea apariției unor vaccinuri COVID-19 noi și adaptate includ:

Dezvoltarea de strategii naționale de vaccinare care să clarifice care vaccinuri, inclusiv vaccinurile noi și adaptate, ar trebui administrate la ce grupuri de populație, asta și în perspectiva posibilei apariții de noi variante pe baza ghidurilor care urmează să fie emise în curând de Agenția Europeană pentru Medicamente și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor.

Asigurarea unei capacități logistice suficiente pentru administrarea vaccinurilor de îndată ce sunt livrate vaccinuri noi și adaptate.

Supravegherea virusurilor respiratorii precum gripa, COVID-19 și altele este esențială pentru a înțelege mai bine cum se răspândește și evoluează virusul.

În funcție de situațiile epidemiologice, intervențiile nefarmaceutice, de exemplu măștile de față sau limitarea dimensiunii adunărilor, pentru a limita răspândirea virusului rămân o parte crucială a instrumentelor statelor membre.

Este important ca toate statele membre să fie pregătite să reintroducă măsuri de sănătate publică bazate pe praguri clare. Orice măsuri implementate în școli ar trebui adaptate la mediul educațional și la grupa de vârstă și trebuie menținute la minimum pentru a preveni orice perturbare a educației.”