Ministrul Educatiei Informeaza Romanii cu 2 Anunturi IMPORTANTE Privind Unitatile de Invatamant

Ministrul Educatiei Informeaza Romanii 2 Anunturi IMPORTANTE Unitatile Invatamant

Ministrul Educatiei informeaza in mod oficial romanii din intreaga tara, prin 2 anunturi importante, cu privire la ceea ce trebuie sa stie in momentul de fata in legatura cu unele dintre cele mai serioase proiecte facute de catre unitati de invatamant din Romania, cu bani europeni, pentru binele elevilor din tara.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce ar trebui cunoscut in legatura cu aceste proiecte, iar separat de asta vorbeste si despre Ziua Internationala a matematicii, un eveniment important pentru unitatile de invatamant din toata Romania, el fiind celebrat anual atat de catre minister, cat si de catre unele dintre scoli.

“Sărbătorim, astăzi, Ziua internațională a matematicii, prilej pentru a reitera importanța pe care această disciplină o are în toate domeniile vieții noastre-de la dezvoltarea gândirii logice, până la o mai bună înțelegere a realității înconjurătoare, de la tehnologie la artă sau de la analiză științifică la jocuri pentru petrecerea timpului liber. Dată fiind necesitatea acestei discipline, este important ca școala să fie un mediu în care să le formăm copiilor noștri competențe de bază în matematică și domenii conexe.

Introducerea, în proiectele de legi ale educației, a probei obligatorii de evaluare a competențelor de bază în matematică sau științe, în cadrul examenului de Bacalaureat, pentru profilul uman, răspunde necesității de a forma un profil al absolventului care să corespundă nevoilor societății în care trăim, indiferent de specializarea pe care acesta o urmează.

Astăzi, 14 martie, a avut loc, la sediul Ministerului Educației, o întâlnire între doamna ministru Ligia Deca și reprezentanți ai Asociației „Cetatea Valorilor” din Arad, doamna Anamaria Popa, președintă, și doamna Anca Andruța, secretar general. Ne-am bucurat să descoperim rolul autentic de catalizator al energiilor constructive pe care această asociație îl are, reușind, până acum, în parteneriat cu administrațiile publice locale și regionale, cu sprijinul cultelor religioase și al persoanelor fizice interesate.

Să îmbunătățească infrastructura școlară în 15 grădinițe, 2 creșe – una dintre ele fiind prima creșă sportivă din România – și alte câteva spații din unele școli din vestul țării. În aceeași măsură în care încurajăm și susținem aceste inițiative ale mediului privat, încurajăm valorificarea oportunității de dezvoltare a serviciilor de educație timpurie complementare. În acest sens, vă reamintim că a fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru a finanța primele 412 servicii complementare dedicate copiilor până în 6 ani.

Apelul pentru „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), vizează implicarea tuturor actorilor din comunitate, iar bugetele proiectelor se vor utiliza pentru: amenajarea spațiilor, hrană și materiale didactice pentru copii, informare, consiliere și sprijin pentru părinți.”