Ministrul Educatiei: 3 Anunturi de ULTIMA ORA in ATENTIA Tuturor Elevilor si Profesorilor din Scoli

Ministrul Educatiei 3 Anunturi ULTIMA ORA ATENTIA Tuturor Elevilor Profesorilor Scoli

Ministrul Educatiei a facut 3 anunturi de ultima ora, extrem de importante pentru toti profesorii si elevii din toate scolile Romaniei, ele aducand in imediata atentie a acestora cateva dintre modificarile majore ale Legilor Educatiei, iar asta pentru ca in primul rand vorbeste despre introducerea masterului didactic pentru profesori.

Ministrul Educatiei vorbeste si despre aniversarea a 30 de ani de prezenta a Comisiei Fulbright in Romania, insa si despre ceea ce inseamna rolul de director al unei scoli in Romania, iar asta pentru ca se vor introduce noi obligatii pentru cei care vor sa devina manageri ai unor unitati de invatamant.

“Cadrele didactice au menirea să ghideze elevii pentru a-și găsi propriul drum de urmat în viață. De aceea, este important ca profesorii să fie pregătiți pentru tot ceea ce presupune predarea la clasă – de la rezolvarea problemelor și managementul emoțiilor până la integrarea noilor tehnologii în metodele de predare. Soluția noastră? Normalizarea masteratului didactic și punerea accentului pe învățare practică, la clasă.

„Vom generaliza masteratul didactic, dar nu în forma pe care o știm astăzi. Vorbim despre un masterat didactic care include 80% practică. În cadrul acestuia, vom acorda o bursă lunară egală cu salariul mediu brut, adică cu salariul unui debutant, indiferent dacă cineva a parcurs deja un alt masterat sau dacă va intenționa să o facă în viitor.”

A fost o onoare pentru mine să particip, în seara aceasta, la aniversarea a 30 de ani de prezență a Comisiei Fulbright în România. Am transmis, în numele Guvernului, cele mai sincere aprecieri celor care s-au dedicat implementării Programului Fulbright, un pilon important al parteneriatului strategic dintre România și SUA. În calitate de ministru al Educației, dar și de membru al Comisiei Fulbright, cred cu tărie că Programul reprezintă o oportunitate minunată pentru consolidarea legăturilor dintre cele două state.

Lider, militant al șanselor egale, motor și centru al schimbării educaționale. Toate acestea sunt rolurile pe care fiecare director trebuie să le îndeplinească zi de zi, la școală. Formarea obligatorie în managementul educațional este soluția noastră de sprijinire a directorilor pentru dezvoltarea abilităților necesare funcției pe care o ocupă.

Mai mult, prin #LegilEdu, definim profilul profesional al managerului școlar și introducem noi standarde profesionale pe baza cărora directorii școlilor vor fi recrutați, formați și evaluați. Cum arată, pentru tine, directorul ideal? Spune-ne în comentarii și nu uita să urmărești constant paginile noastre pentru mai multe informații despre #LegileEdu.” a declarat Ligia Deca.