NATO: Anunt privind Atacurile Ucrainei pe Teritoriul Rusiei in Plin Razboi

NATO Anunt privind Atacurile Ucrainei pe Teritoriul Rusiei in Plin Razboi

NATO face un extrem de important anunt cu privire la presupusele atacuri ale Ucrainei pe teritoriul Rusiei, neconfirmate pana in momentul de fata, secretarul general al aliantei, Jens Stoltenberg, afirmand ca ucrainienii au dreptul de a se apara, chiar si deruland atacuri pe teritoriul rusi, avand in vedere ca este razboi.

NATO afirma ca razboiul pe care Rusia il deruleaza impotriva Ucrainei reprezinta o incalcare flagranta a dreptului international, iar apararea este un drept consacrat de catre carta ONU, astfel ca actiunile ucrainienilor de a ataca tinte de pe teritoriul rus sunt legale, pentru ca vin in urma atacurilor rusilor.

“Stoltenberg despre atacurile asupra pământului rus: „Ucraina are dreptul să se apere”. Șeful NATO a reiterat că Ucraina are dreptul de a se apăra atunci când a fost întrebat despre poziția alianței în ceea ce privește atacurile pe teritoriul Rusiei, în special, lovitura cu drone din 30 mai împotriva Moscovei.

„Avem exact aceeași poziție acum ca și la începutul războiului (la scară largă)… Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, în timp ce dreptul la autoapărare este consacrat de Carta ONU.”, a declarat Jens Stoltenberg pe 1 iunie.

„Președintele Putin, Moscova, a început acest război și ei îl pot pune capăt – acesta este modalitatea de a crea pace și stabilitate și de a asigura nicio escaladare ulterioară a războiului”, a adăugat șeful NATO, vorbind la o conferință de presă.”