Ministerul Sanatatii: Hotararea de ULTIM MOMENT Adoptata Oficial pentru Toata Romania

Ministerul Sanatatii Hotararea ULTIM MOMENT Adoptata Oficial Toata Romania

Ministerul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre hotararea de ultim moment care a fost adoptata pentru Romania, si totul in contextul in care Alexandru Rafila a semnat un ordin prin care stabileste cum trebuie sa fie completate biletele unice de trimitere pentru investigatii paraclinice, cu detalii mai jos.

Ministerul Sanatatii vorbeste mai jos despre conditiile in baza carora trebuie completat si tiparit acest bilet, astfel incat el sa poata fi folosit de catre romani pentru a beneficia de investigatii paraclinice, deci e bine sa stiti ce se intampla, pentru a putea merge in unitatile medicale din Romania in aceasta perioada.

“Instrucțiuni privind utilizarea formularelor de bilet de trimitere pentru investigațiile paraclinice în sistemul de asigurări sociale de sănătate Biletul de trimitere este tipărit pe hârtie autocopiantă în două culori. Exemplarul 2 (verde) rămâne în carnet, la medicul care a făcut trimiterea, iar exemplarul 1 (alb) se predă asiguratului, care îl depune la furnizorul de servicii medicale paraclinice care va efectua investigațiile recomandate.

Furnizorul de servicii medicale paraclinice va păstra exemplarul alb (originalul), pe care îl va prezenta casei de asigurări de sănătate doar la solicitarea acesteia. În situația în care în interiorul carnetului cu bilete de trimitere există formulare greșit tipărite, incomplete sau completate greșit de către medic, se va scrie cuvântul “ANULAT” pe formular și acesta nu va fi decupat din carnet.

Aceste file vor fi pliate, rămânând în carnet. Pe verso-ul cotorului ultimului bilet de trimitere se va preciza: “Acest carnet conține … file (în cifre și în litere), de la numărul … la numărul …, și … file anulate.” Gestionarea, distribuirea și achiziționarea carnetelor cu bilete de trimitere se vor face după cum urmează: carnetele înseriate și numerotate vor fi distribuite de către fiecare casă de asigurări de sănătate, în funcție de necesități, pentru o perioadă de cel mult 3 luni.

Fiecărui furnizor de servicii medicale care a încheiat în prealabil contract/convenție cu aceasta, asigurând evidența biletelor de trimitere distribuite furnizorilor de servicii medicale; gestionarea carnetelor cu bilete de trimitere la nivelul caselor de asigurări de sănătate se va face potrivit reglementărilor legale în vigoare.

Furnizorii de servicii medicale își vor asigura la cerere, contra cost, carnetele respective de la casele de asigurări de sănătate cu care se află în relații contractuale; achiziția formularelor de bilete de trimitere se va face de către reprezentantul legal al furnizorului de servicii medicale sau de delegatul acestuia, pe baza facturii. Furnizorul de servicii medicale își va organiza modul de gestionare și evidență a carnetelor cu bilete de trimitere, precum și modul de păstrare a carnetelor epuizate.”