Ministrul Educatiei: Vestile de ULTIM MOMENT, Cum au Surprins Elevii din Scolile Romaniei!

Ministrul Educatiei Vestile ULTIM MOMENT Cum Surprins Elevii Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre felul in care au surprins intr-o foarte mare masura elevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre una dintre cele mai impresionante reusite de pana acum a elevilor olimpici, ei reusind sa obtina nu mai putin de 6 medalii la concursuri internationale.

Ministrul Educatiei explica mai jos faptul ca elevii din Romania, impartiti in mai multe echipe, au reusit sa obtina multiple medalii in cadrul concursurilor la care au participat, iar aceasta este o veste excelenta pentru toti cei care au avut grija ca ei sa beneficieze de cele mai bune conditii pentru a invata.

“Opt premii pentru România la Olimpiada Internațională de Lingvistică! Elevii români au obținut șase medalii (una de aur, trei de argint, două de bronz) și două mențiuni onorabile la olimpiada desfășurată săptămâna aceasta (23 – 29 iulie) în Bansko, Bulgaria. Pentru prima dată, în acest an, România a trimis două echipe la etapa internațională. Toți cei opt participanți au obținut premii, după cum urmează.

Echipa 1 (finanțată de Ministerul Educației): Oros Vlad Ștefan (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Timișoara) – medalie de aur, locul 4 în lume la proba individuală; Bratu Mihai-Alexandru (clasa a XII-a, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu) – medalie de argint; Chirilă Matei (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca) – medalie de argint; Nedelea-Bolboaca Andrei Cristian (clasa a IX-a, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, sector 2, București) – mențiune onorabilă.

Echipa 2 (autofinanțată din sponsorizări): Păvăloaia Elena (clasa a IX-a, Colegiul Național „Sfântul Sava”, sector 1, București) – medalie de argint; Anghel Mihaela (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”, Alexandria) – medalie de bronz; Pishchymukha Valeriia (clasa a X-a, Colegiul Național „George Coșbuc”, Cluj-Napoca) – medalie de bronz; Ivanof Elena Tamara (clasa a XII-a, Liceul Teoretic „Grigore Moisil”, Tulcea) – mențiune onorabilă.

Odată cu obținerea acestor rezultate, Vlad Ștefan Oros (argint în 2022, aur în 2023) se alătură listei celor mai titrați participanți, listă din care face parte și Mihai Alexandru Bratu (aur în 2021, aur în 2022 și argint în 2023), care își reconfirmă statutul de cel mai bun participant român din toate timpurile. Echipele României au fost însoțite de Valentina Cojocaru (asistent universitar doctor la Facultatea de Litere, Universitatea din București; cercetător la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”, București).

Roxana Magdalena Preda (asist. univ. dr., Facultatea de Litere, Universitatea din București) și Paul Helmer (cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Tehnice din Cluj-Napoca). La etapa din acest an au participat 204 elevi din 38 de tări. Au existat două probe: una individuală şi alta pe echipe.