Ministrul Mediului Trage un SEMNAL de ALARMA Extrem de Important pentru Romania!

Ministrul Mediului Trage SEMNAL ALARMA Extrem Important Romania

Ministrul Mediului trage un semnal de alarma extrem de important pentru toata Romania, iar asta deoarece Mircea Fechet le vorbeste la ora actuala autoritatilor din tara noastra despre marea importanta a asigurarii calitatii sanatatii populatiei, atat prin asigurarea unei bune calitati a aerului, cat si a ridicarii constante a deseurilor.

Ministrul Mediului a participat zilele trecute la o noua conferinta in Brasov pentru promovarea Campaniei Nationale “Reciclam in Romania”, el discutand acolo despre importanta foarte mare pe care trebuie sa o acorde autoritatile din tara noastra procesului de reciclare in cursul urmatorilor ani de zile.

“Am participat, la Brașov, la cea de-a șasea conferință regională de promovare a Campaniei Naționale „Reciclăm în România”, alături de colegii mei Ionuț-Sorin Banciu, secretar de stat în MMAP, Șerban Todorică-Constantin – președintele Consilului Județean Brașov, Mihai Cătălin Văsii – prefectul Județului Brașov și reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor subordonate ale MMAP.

Precum și experți în problemele de mediu și în domeniul reciclării deșeurilor din Regiunea de dezvoltare Centru. În ultimii 30 de ani, comunitățile noastre au evoluat semnificativ, există un progres formidabil și ne-am fi așteptat să constatăm că progresul vine la pachet cu un aer mai curat, cu o colectare mai eficientă a deșeurilor, pentru că degeaba ai infrastructură, asemănătoare cu vestul Europei.

Dacă atunci când te uiți la cifre, constați că nu sunt acolo unde te-ai fi așteptat. Trag un semnal de alarmă către autoritățile locale să nu uite că sănătatea populației, calitatea aerului, modul în care gestionăm deșeurile ar trebui să fie prioritare. Conștientizarea populației este doar o mică piesă din acest mare puzzle care este colectarea separată eficientă.

In România, producem 6-7 milioane de tone de deșeuri anual și, cel mai adesea, resurse prețioase ajung la gropa de gunoi, în Dunăre, în pădurile din jurul orașelor sau pe cursurile de apă. O colectare separată ar putea să însemne o industrie bine dezvoltată, un întreg lanț economic orizontal care să genereze locuri de muncă bine plătite și evident, beneficii pentru mediu.

Atunci când discutăm despre reciclare, despre colectare separată, despre managementul deșeurilor, trebuie să nu uităm că educația este cuvântul cheie. Educația nu înseamnă doar informație, înseamnă și bun simț, iar responsabilitatea față de mediu presupune bun simț față de tot ceea ce ne înconjoară. De aceea, educarea copiilor este foarte importantă pentru noi și sper că cei 100 de milioane de lei pe care îi vom investi în următorul an școlar în programul Săptămâna Verde vor avea un efect vizibil.”