ING Romania isi AVERTIZEAZA Toti Clientii, Instiintarea pe care Ti-o Aduce in Atentie

ing romania instiintare atentie

ING Romania a decis sa publice o instiintare oficiala extrem de importanta, institutia financiara incercand sa aduca in atentia tuturor clientilor sai din Romania ceea ce ar trebui sa stie cu privire la felul in care se pot proteja cel mai efiicent impotriva fraudelor online, care sunt tot mai complexe si afecteaza un numar tot mai mare de romani, in special in perioada sarbatorilor de iarna.

ING Romania ofera mai jos cateva sfaturi foarte pretioase cu privire la modurile in care ne putem proteja in perioada sarbatorilor de iarna impotriva celor care vor sa ne faca rau si sa ne fure banii, ele fiind create in cooperare cu Directoratul National pentru Securitate Cibernetica a Romaniei, deci trebuie sa fie foarte serios avute in vedere de catre toata lumea, in special in aceasta perioada de timp.

ING Romania aduce in atentia romanilor sfaturi privind fraudele online

  1. Utilizați o parolă unică pentru fiecare cont și schimbați parolele în mod regulat. Folosiți parole puternice, care cuprind litere majuscule și minuscule, numere și simboluri. Reutilizarea aceleiași parole pe mai multe platforme nu este recomandată. Dacă un cont este compromis, pot urma și altele. Pentru a gestiona acest lucru, luați în considerare utilizarea unui manager de parole. Aceste instrumente nu doar că stochează parolele în siguranță, dar ajută și la generarea unor parole puternice, aleatorii, greu de ghicit. În plus, schimbarea regulată a parolelor poate reduce și mai mult riscul accesului neautorizat.
  2. Utilizați autentificarea cu doi factori (2FA), întrucât adaugă un nivel suplimentar de securitate. Implică primirea unui cod pe telefon/ email sau utilizarea unei aplicații de autentificare și introducererea unui cod suplimentar împreună cu parola. Prin activarea autentificării cu doi factori, dacă un atacator obține parola utilizatorului, ar avea nevoie de această a doua informație pentru a accesa contul acestuia, ceea ce reduce semnificativ riscul accesului neautorizat.
  3. Fiți prudenți cu informațiile personale online, în special pe platformele publice. Date personale precum adresa, numărul de telefon sau data nașterii pot fi folosite de către atacatori pentru furt de identitate sau alte activități rău intenționate.
  4. Nu furnizați detalii bancare pentru oferte care par prea bune pentru a fi adevărate. Abordați întotdeauna astfel de oferte cu scepticism și nu divulgați informații financiare pentru super oferte.
  5. Nu permiteți accesul la distanță la telefonul mobil sau computer (prin aplicații de tip AnyDesk, LogMeIn etc), pentru „ajutor” sau „suport” tehnic, întrucât poate expune dispozitivul la malware sau permite accesul neautorizat la datele personale sau bancare.
  6. De ce sunt EU cel care primeste acest PONT și nu altcineva? „Experții” nu vă vor suna sau contacta pe WhatsApp sau rețelele de social media să împărtășească secretele unor investiții de mare succes, fără riscuri. Așadar, ignorați mesajele care oferă câștiguri ușoare!