Ministrul Apararii: Noi Informatii Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masuri pentru Romania in Plin Razboi

Ministrul Apararii transmite o serie de noi si importante informatii oficiale de ultim moment cu masuri extrem de bune pentru Romania in plin razboi.

Ministrul Apararii Noi Informatii Oficiale ULTIM MOMENT Masuri Romania Plin Razboi

Ministrul Apararii transmite in mod oficial noi informatii de ultim moment cu privire la masurile luate pentru Romania in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca in atentia oamenilor sunt aduse in mod oficial detalii cu privire la prezenta in Romania a Fortelor Aeriene Regale ale Marii Britanii pentru misiuni de Politia Eriana.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos cat de important este ca Romania sa fie sub protectia NATO in momentul de fata, in contextul in care razboiul din Ucraina continua fara incetare si va provoca probleme tot mai mari in cursul anilor urmatori, daca nu se va opri, iar prezenta NATO ne ofera protectia de care avem nevoie.

“Salut revenirea, în România, a Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită în comun cu militarii români. Le mulțumesc piloților britanici și români pentru modul în care execută misiunile de securizare a cerului României și, implicit, pe cel al NATO. Împreună cu partenerii spanioli, care se află, în prezent, în țara noastră, militarii britanici și cei români demonstrează abordarea de tip 360 de grade a NATO.

Pentru apărarea cerului aliaților, de la vest la est, și de la Marea Baltică la Marea Neagră. Este o demonstrație clară a voinței colective a partenerilor din NATO de a lucra împreună sub umbrela celei mai mari alianțe de apărare. Împreună rămânem vigilenți, pregătiți și solidari pentru a răspunde noilor provocări de securitate.

Anul acesta sărbătorim 75 de ani de la înființarea NATO și 20 de ani de când România a devenit membră a familiei Aliate. Unitatea și solidaritatea sunt principiile fundamentale pe care a fost construită Alianța Nord-Atlantică. De la anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia, în anul 2014, misiunile consolidate de poliție aeriană din România au fost esențiale pentru postura de descurajare și apărare regională a aliaților.

Importanța desfășurării avioanelor de luptă din forțele aeriene aliate, pe bază rotațională, menite să completeze capacitățile proprii de poliție aeriană a României, a fost reconfirmată după 24 februarie 2022. În final, ministrul Tîlvăr le-a urat tuturor misiune fructuoasă și a concluzionat că „împreună rămânem vigilenți, pregătiți și solidari pentru a răspunde noilor provocări de securitate”.

Detașamentul britanic, format din aproximativ 220 de militari (piloți și personal tehnic) și şase aeronave Eurofighter Typhoon execută, timp de patru luni, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO. Aceasta este cea de-a cincea rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Regale Britanice, după cele executate în 2017, 2018, 2021 și 2022.”