Lovitura Oficiala Dura de ULTIM MOMENT pentru Italia Giorgiei Meloni, Aderarea Romaniei la Schengen in Pericol

Italia primeste o lovitura dura de ultim moment, un aliat al Giorgiei Meloni facand anunturi extrem de importante, cu impact pe aderarea Romaniei la Schengen.

Lovitura Oficiala Dura ULTIM MOMENT Italia Giorgiei Meloni, Aderarea Romaniei Schengen Pericol

Italia Giorgiei Meloni primeste o lovitura dura intr-un moment in care premierul se lupta pentru a obtine cat mai multe voturi la alegerile europarlamentare, iar asta deoarece vechiul sau aliat albanez, Edi Rama, spune ca birocratia va bloca centrele pentru migranti, ceea ce va afecta si finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Giorgia Meloni a incheiat un acord cu Albania pentru a construi centre in care sa stea migrantii ale caror cereri de azil sunt procesate, insa premierul albanez spune ca punerea lor in functiune va fi extrem de dificila si costisitoare, in special din cauza regulamentelor UE, deci aderarea Romaniei la Schengen poate fi mult intarziata, daca nu chiar blocata.

Italia vrea sa deporteze cat mai multi migranti catre tari terte, indiferent de cum face acest lucru, insa iata ca nici macar partenerii sai vechi nu sunt increzatori in faptul ca procesul poate fi unul de succes, iar Giorgia Meloni are noi batai de cap in pline alegeri, exact ca si cei care gestioneaza procesul de aderare al Romaniei la Schengen.

“Centrul va fi însă gata în câteva luni, asta nu-i nimic. Dar problema va fi să funcționeze. Și va fi foarte greu pentru proceduri: cum rotești 3000 de oameni în 28 de zile cu birocrația italiană și regulile europene? Și acest plan Mattei… cum îl duci la îndeplinire? Da, puteți face acorduri, deschideți centre în Tunisia sau Libia.

Dar știți câți bani sunt în joc în traficul de migranți de pe acele coaste? Și totul este gestionat foarte sus. Chestia aia de acolo este doar italiană. Eșecul așa-zisei redistribuiri nu face ca Albania să fie vazuta negativ. Acceptăm ca un alt membru al UE să împartă cu noi povara responsabilității.”