Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR al NASA cu Centrul Galaxiei

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee este prezentata intr-un video uluitor cu care NASA ne dezvaluie ceva ce nu credeam ca vom vedea curand.

Gaura neagra din centrul galaxiei Calea Lactee este prezentata intr-un video uluitor pe care cei de la NASA l-au publicat pentru a ne arata ce anume se ascunde la foarte mare departare de noi. Mai sus aveti clipul video la care NASA a lucrat din greu, acesta prezentand o lume plina de culoare in centrul galaxiei Calea Lactee, acolo unde sta si gaura neagra supermasiva care inghide in mod constant aproape tot ceea ce se apropie prea mult de ea.

Gaura neagra a avut anul trecut prezentata o prima poza care ne prezenta cum arata ea in realitate, si inca asteptam un clip video care sa ne dezvaluie in premiera cum vad cercetatorii acest obiect cosmic. Clipul video de mai sus reprezinta o animatie care ne arata gaura neagra su centrul galaxiei, el fiind facut pentru a demonstra cum poate fi vazuta cu o casca pentru realitate virtuala acasta regiune din univers de catre cei ce detin asemenea dispozitive.

Gaura Neagra: VIDEO ULUITOR de la NASA cu Centrul Galaxiei

Gaura neagra si centrul Caii Lactee au avut aceasta simulare facuta prin combinarea de date preluate de la toate telescoapele care urmaresc cu mare atentie universul, plus inteligenta artificiala. Conform celor de la NASA, in clipul video de mai sus pot fi vazuti 500 de ani de evolutie cosmica pe care i-a inregistrat gaura neagra, sau spatiul care se afla in jurul sau, si sunt sigur ca experienta oferita de o casca pentru realitate virtuala e una impresionanta.

“Combinând date de la Chandra și alte telescoape cu simulări de supercomputer și realitate virtuală, o nouă vizualizare permite utilizatorilor să experimenteze 500 de ani de evoluție cosmică în jurul găurii negre super-masive a Căii Lactee numită Sgr A *. Fiecare culoare reprezintă fenomene diferite, inclusiv stele Wolf-Rayet (alb), orbitele lor (gri) și gazul fierbinte datorită coliziunilor supersonice ale vântului observate de Chandra (albastru și cyan). Există, de asemenea, regiuni în care materialul mai rece (roșu și galben) se suprapune cu gazul fierbinte (violet). Vizualizarea acoperă aproximativ 3 ani-lumină, sau aproximativ 18 trilioane de mile, în jurul Sgr A *.”

Gaura neagra este vazuta de pe Pamant prin intermediul emisiilor de raze X inregistrate de catre telescopul Chandra al NASA, astfel ca fiecare culoare reprezinta “obiecte asortate si fenomene”, conform agentiei spatiale. Simularea facuta de catre NASA acopera o zona de 3 ani lumina, sau 18.000 de miliarde de kilometri in jurul centrului Caii Lactee, unde e si gaura neagra, deci va puteti imagina cat de vasta este tot acest spatiu in care se afla.

Gaura neagra este o sursa de foarte multe mistere pentru cercetatori, si multe dintre ele sunt extrem de greu de deslusit din cauza distantei foarte mari dintre Pamant si acest obiect cosmic foarte periculos.