Spirit s-ar putea sa nu functioneze pentru toata lumea

Inevitabilul s-a produs si acum vine o veste proasta pentru foarte multi dintre voi, e foarte posibil ca Spirit sa nu poata fi folosit pe telefoanele care nu sunt activate si care nu beneficiaza de o conexiune de internet pentru a se conecta la un anumit site care va implementa jailbreak-ul.

Practic Spirit functioneaza prin intermediul Safari si daca nu aveti telefonul activat cu o cartela a operatorului de telefonie de unde e cumparat atunci NU veti putea face jailbreak pentru firmware 3.1.3. resn0w si blackra1n hacktivau automat telefoanele pentru ca exploatau firmware-ul insa Spirit trebuie rulat prin intermediul Safari iar acest lucru implica activarea telefonului in prealabil.

Deocamdata informatiile acestea vin doar de la chpwn, unul dintre cei care a lucrat la solutia de jailbreak, astept sa vad ce spune si MuscleNerd insa data fiind natura acestui jailbreak ma indoiesc ca MuscleNerd va avea un raspuns diferit. Puteti citi intrebarile mele catre chpwn si raspunsurile sale : 1 , 2 , 3 , 4.

Totodata s-ar putea ca iTunes 9.1.1 sa fi blocat exploit-ul Spirit insa daca nu va puteti activa telefonul chiar nu mai conteaza acest aspect, pana una alta asteptam sa vedem ce spune MuscleNerd, daca va spune ceva, sau lansarea oficiala.

Nu va speriati inca, chpwn a lucrat la Spirit insa MuscleNerd cunoaste situatia mai bine.

UPDATE : A venit si confirmarea oficiala de la comex, nu veti putea folosi aceasta solutie de jailbreak daca nu avti telefonul activat.