iOS intrece Symbian, ocupa locul 2 in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru smartphone-uri

      Astazi agentia de analiza a pietei denumita Canalys a publicat un raport in care evidentiaza faptul ca iOS a depasit Symbian in ceea ce priveste popularitatea sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Apple a intrecut saptamana trecuta Nokia si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri insa iOS-ul se claseaza doar pe pozitia a doua in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru smartphone-uri. iOS-ul are o cota de piata de 19% fata de 48% cat detine Android, sistemul de operare al celor de la Google care nu pare sa mai poata fi ajuns de vreun alt sistem de operare in mmentul de fata.

The iPhone has been a phenomenal success story for Apple and a watershed product for the market. It’s an impressive success story, given that Apple has only been in the smart phone market for four years. With the next-generation iPhone anticipated in (the third quarter of calendar 2011), it’s likely that Apple’s position will grow even stronger in the second half of the year.

      Suprematia Android-ului este usor explicata prin faptul ca foarte multi producatori utilizeaza acest sistem de operare in smartphone-urile lansate pe piata. Practic pentru Apple este greu de concurat un sistem de operare sustinut de atat de multi producatori si iOS-ul nu va avea nici o sansa sa ocupe pozitia intai decat daca apare un alt sistem de operare ori daca Apple va decide sa ofere iOS tuturor producatorilor. Povestea de succes a Androizilor ar putea fi umbrita doar de povesti privind noi tipuri de malware sau producatori care modifica sistemul de operare dar peste cativa ani probabil si mai multi producatori de termimnale mobile il vor implementa in propriile produse.