Skype recunoaste existenta unei vulnerabilitati majore in aplicatia pentru iOS, anunta ca o va rezolva

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ou_Iir2SklI[/youtube]

    Acum 2 zile va spuneam ca in aplicatia Skype pentru iOS exista o vulnerabilitate extrem de importanta care da hackerilor posibilitatea de a ne copia adress book-ul prin simpla introducere a unui cod Javascript in numele de utilizator cu care se logheaza la reteaua Skype. Dupa anuntarea existentei vulnerabilitatii cei de la Skype au recunoscut ca ea exista in aplicatia pentru iOS si au anuntat ca lucreaza la rezolvarea problemei insa intre timp recomanda utilizatorilor sa nu adauge in lista de prieteni persoane pe care nu le cunosc si care le-ar putea face rau.

We are working hard to fix this reported issue in our next planned release which we hope to roll out imminently. In the meantime we always recommend people exercise caution in only accepting friend requests from people they know and practice common sense internet security as always.

     Desigur ca lansarea unei aplicatii care sa aiba problemele rezolvare ar putea dura o buna perioada de timp asa ca va recomand sa aveti foarte mare grija cu cine conversati deoarece oricine va poate fura agenda de contacte fara ca voi sa stiti. Procesul are loc in timpul unei conversatii banale fara ca utilizatorul sa aiba cea mai vaga idee ca in acel moment toata adresa sa de contacte este copiata pe serverul hackerului.