Apple nu mai semneaza SHSH-uri pentru iOS 5.0.1, unii nu vor putea face restore/downgrade!

  iOS 5.1 a fost lansat oficial acum mai putin de 2 zile si Apple deja a blocat posibilitatea de a mai face restore la vechiul iOS 5.0.1. Daca deschideti TinyUmbrella acum si incercati sa salvati un SHSH directionand programul la serverele Apple veti fi intampinati de mesajul de mai sus care practic va spune ca nu puteti face acest lucru. Cei de la Dev Team ne-au avertizat ca acest lucru se va intampla extrem de rapid dupa lansarea iOS 5.1 si iata ca au avut dreptate de aceasta data deci ar fi bine sa nu faceti restore acum, mai ales daca aveti o tableta iPad 2 sau un iPhone 4S.

  Avand in vedere ca pe iOS 5 situatia restore/downgrade-urilor este foarte complicata voi explica situatiile in care puteti face downgrade/restore la o versiune veche a iOS.

  • iPhone 4S – puteti face restore DOAR la iOS 5.1, chiar daca aveti SHSH-uri pentru iOS 5.0.1. Deocamdata acele SHSH-uri sunt inutile.
  • iPad 2 – daca aveti SHSH pentru iOS 4.x puteti face restore DOAR la acele versiuni si la noul iOS 5.1. Orice alte SHSH-uri pentru iOS 5.0.1 sunt complet inutile.
  • iPhone 3GS/4, iPad 1, iPod Touch 3G/4G – puteti face restore la orice versiune a iOS pentru care aveti SHSH salvat!

  Daca un bootrom exploit va fi descoperit pentru iPhone 4S si iPad 2 atunci restore-ul la iOS 5.0.1 va fi posibil insa pana atunci nu puteti face acest lucru.