Microsoft prezinta in mod inexact diferentele dintre ecranele iPad 4 si a unei tablete Windows 8

  Ieri cei de la Microsoft au lansat doua spoturi publicitare in care ataca tableta iPad 4 a celor de la Apple. Separat de spoturi, Microsoft a publicat si o pagina speciala in website-ul sau, vorbind acolo despre diferentele dintre iPad 4 si ASUS VivoTab Smart, insa dintr-un anumit punct de vedere compania greseste. Mai exact, este vorba despre ecranele celor doua tablete, iPad 4 cu al sau ecran de 9.7 inch oferi mai mult spatiu util decat tableta Windows 8 cu ecran de 10.1 inch. Retina Display-ul din iPad ofera o zona de afisare de 45.16 inch², in timp ce VivoTab ofera doar 43.56 inch², latimea ecranului tabletei ASUS fiind in final un dezavantaj in unele cazuri.

Microsoft has drawn a 10.1 inch tablet 36% larger than a 9.7 inch tablet (140×78 pixels vs 102×79). This is so far off you can visually see it’s wrong. The iPad has a screen area of 45.16 square inches, which I double checked with a calculator. The ASUS VivoTab Smart has a screen area of 43.56 square inches. That’s right, the ASUS screen is smaller than the iPad’s. The iPad screen is 7.76 by 5.82 inches. The ASUS screen is 8.8 by 4.95 inches. ASUS is larger in one direction but smaller in the other direction, and has 3.55% less area than the iPad, not 36% more as Microsoft depicts.

  In explicatiile oferite pe un blog american, ecranele celor doua tablete sunt prezentate in detaliu si diferenta in diagonala este nefavorabila celor de la Microsoft, deoarece zona de afisare a continutului este mai mica. Microsoft a desenat ecranele celor doua tablete in mod incorect, dupa cum se si poate vedea din poze, si greseste afirmand ca VivoTab are un touchscreen mai mare. Practic totul e un joc de marketing, Microsoft greseste si primeste atentie, dar ramane de vazut daca aceasta atentie se va transforma in vanzari sau nu.