iPad Air – cazul tabletei explodate in Australia

  Vinerea trecuta v-am spus ca o tableta iPad Air ar fi explodat intr-un magazin Vodafone din Australia, o echipa de pompieri fiind chemata la fata locului pentru a impiedica provocarea unui incendiu de proportii. Desi atunci au existat foarte putine informatii in legatura cu incidentul, un purtator de cuvant al celor de la Vodafone ar fi declarat in cursul ultimelor zile ca tableta care a explodat in magazin nu era de fapt iPad Air. Modelul care a fost implicat in incident era o versiune mai veche a iPad cu Ecra Retina, insa nu se stie exact care dintre ele, important de retinut fiind faptul ca nu iPad Air a generat probleme, sau cel putin asta dau de inteles cei de la Vodafone.

It was an earlier generation iPad with Retina display model — not one of the more recently launched devices. Apple is investigating the cause. Can confirm it was not an Air; all I know it was a Retina model, so a 3 or 4.

  Cei de la Apple au luat tableta pentru investigatii suplimentare si nu au dorit sa ofere detalii suplimentare in legatura cu aceasta problema, iar din imaginea care circula pe internet de la acel incident nu ne putem da seama exact despre ce model vorbim. Indiferent despre ce model al iPad vorbim, incidentele de acest gen sunt extrem de rare si stiti cu totii ca orice fel de terminal mobil poate lua foc sau exploda din cauza bateriilor utilizate in ele. Din pacate nici Apple, nici alte companii nu au reusit sa rezolve problemele bateriilor care se umfla si explodeaza in interiorul carcaselor, alte companii competitoare avand acelasi gen de incidente.