Tutorial: Dezactivare 3G pe iPhone cu iOS 7

  Lansand iDevice-uri capabile sa se conecteze la retelele 4G LTE, compania Apple a blocat posibilitatea de a mai dezactiva conectivitatea 3G pentru ele, aplicatia Settings permitand doar deconectarea de la retelele 4G. Dezactivarea toggle-ului Mobile Data al aplicatiei Settings dezactiveaza doar conexiunea de internet si nu conexiunea 3G, asa cum in mod eronat crede foarte multa lume, deci in final cei fara jailbreak au ramas in imposibilitatea de a dezactiva 3G-ul.

  Pentru cei cu jailbreak exista cateva metode de a reactiva toggle-ul pentru dezactivarea 3G-ului, astazi va prezint una diferita, insa va spun ca aceasta metoda inlocuieste toggle-ul 4G cu cel 3G, iar aceasta procedura implica renuntarea definitiva de a va conecta la retelele 4G. Din pacate inca nu exista, si probabil nici nu va exista, o metoda de a implementa doua toggle-uri pentru dezactivarea separata a 4G si 3G, deci nu va ganditi la asa ceva. Daca urmati procedura de mai jos indeaproape veti avea toggle-ul 3G prezent in aplicatia Settings, iar pentru a face totul trebuie sa instalati aplicatia iFile din Cydia.

  Aceasta procedura ar trebui sa functioneze pe iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini cu Ecran Retina si restul tabletelor iPad.

TUTORIAL DEZACTIVARE 3G PE IPHONE CU IOS 7

  1. Deschideti aplicatia iFile si navigati catre /System/Library/Carrier Bundles/iPhone unde veti cauta folder-ul .bundle al operatorului vostru din Romania.
  2. In respectivul foder cautati fisierul overrides_N51_N53.pri, dupa care apasati butonul albastru I din dreptul sau si in campul denumirii adaugati semnul % chiar la final pentru a avea o denumire de forma overrides_N51_N53.pri%, teoretic orice semn putand fi utilizat.
  3. In acelasi folder principal cautati si folderul Signatures unde veti gasi exact acelasi fisiere precum cel de mai sus si va trebui sa efectuati exact aceeasi modificare a denumirii.
  4. Acum reporniti terminalul si in Settings>Cellular ar trebui sa aveti un toggle pentru activarea/dezactivarea 3G.

  Neavand un iPhone cu jailbreak nu am putut urma tutorialul, asa ca il faceti pe propria raspundere.

Thanks to M.A.