Apple te obliga sa faci update la iOS 7 si OS X Mavericks 10.9.2 daca vrei sa mai folosesti FaceTime

  Pe data de 16 aprilie functia FaceTime a devenit inactiva pentru  iDevice-urilor care nu aveau iOS 7.0.4 sau iOS 6.1.6 instalat si a Mac-urilor care nu ruleaza OS X Mavericks 10.9.2. Desi Apple a evitat sa ofere informatii despre problema, iata ca in cursul acestei zile a publicat un document de suport pe website-ul sau, anuntandu-si utilizatorii care ruleaza iOS 7.0.3 sau mai mic, sau iOS 6.1.x, ori OS X Mavericks 10.9.1 sau mai mic, ca functia FaceTime a devenit indisponibila pentru ei.

If you started to have issues making or receiving FaceTime calls after April 16, 2014, your device or your friend’s device may have encountered a bug resulting from a device certificate that expired on that date. Updating both devices to the latest software will resolve this issue. If you’re using iOS 7.0.4 or later or iOS 6.1.6, this issue doesn’t affect you. If you’re using these versions of OS X or FaceTime for Mac, this issue doesn’t affect you:

  • OS X Mavericks v10.9.2 or later
  • OS X Mountain Lion v10.8 with the latest security updates
  • OS X Lion v10.7 with the latest security updates
  • FaceTime for Mac version 1.0.5 or later for Mac OS X v10.6

  Intreaga problema are la baza un certificat expirat in iOS care permitea utilizarea FaceTime pe versiuni vechi ale sistemului de operare, sau cel putin aceasta este explicatia oferita de catre Apple. Acum compania ii obliga pe toti cei care mai utilizeaza iOS 6 sau versiuni vechi ale OS X sa faca update la cea mai recenta versiune a sistemului de operare, exceptie facand cei care pot instala iOS 6.1.6 sau aplicatia FaceTime in OS X 10.6. Din pacate doar iPhone 3GS si iPod Touch 4G mai pot instala iOS 6.1.6, iar versiunile vechi ale OS X sunt disponibile numai pentru Mac-urile lansate in 2010 sau mai devreme.

  Restul iDevice-urilor care nu sunt iPhone 3GS sau iPod Touch 4G trebuie sa instaleze cea mai recenta versiune a iOS 7 pentru a putea folosi FaceTime. In concluzie, daca va intrebati de ce nu functioneaza FaceTime pe iPhone, iPad sau Mac, raspunsul sta mai sus.