iOS 8 va permite utilizarea de casti prin intermediul portului Lightning

  Acum cateva saptamani de zile au aparut primele informatii care indicau faptul ca Apple intentioneaza sa permita viitoarelor casti pentru iDevice-uri sa se conecteze la terminale prin portul Lightning, ba mai mult, ca ar dezvolta o noua pereche proprie de casti. Ei bine iata ca astazi o parte a zvonului este confirmata, compania Apple modificand documentatia MFi pentru a permite dezvoltarea unor asemenea produse.

  Noua functionalitate va fi disponibila cu iOS 8, insa si inclusiv incepand cu iOS 7.1.2, cand va fi lansat acest update, si va permite castilor Lightning sa receptioneze sunet audio losless stereo la 48 kHz, trimitand inapoi sunet digital mono la ceeasi frecventa. Separat de aceasta noutate, viitorele casti vor putea functiona intr-un mod similar cu cele actuale ale Apple si vor permite controlarea aplicatiilor sau inregistrarea de sunet audio.

 Castile Lightning vor fi capabile sa preia energie de la terminalele noastre chiar si cand acestea sunt blocate, eliminand astfel necesitatea utilizarii unei baterii proprii, insa in acelasi timp ele ne-ar putea incarca terminalele. Pentru acest nou standard Apple a gandit doua tipuri de casti, una care necesita utilizarea unui set minim de componente pentru a functiona, si a doua care ar permite inclusiv eliminarea zgomotelor ambientale prin procesarea sunetelor audio primite de la terminale.

  Schimbarea vine cel mai probabil ca parte a achizitiei companiei Beats si va fi interesant de vazut ce fel de produse ar putea avea pregatite pentru noi atat Apple, cat si resutl producatorilor.