iMac 2014 – performante dezamagitoare pentru un iMac nou si ieftin

  Daca va asteptati ca iMac 2014 sa fie primul iMac cu Retina Display, ei bine compania Apple s-a hotarat din nou sa dezamageasca lumea, lansand un iMac ieftin cu performante dezamagitoare. In imaginea de mai jos aveti un benchmark facut pentru iMac 2014 la care Apple a adaugat un procesor Intel i5 tactat la 1.4 GHz cu Turbo Boost la 2.5 GHz, performantele sale fiind cu aproximativ 20% mai bune decat ale celui mai ieftin MacBook Air.

  Daca facem totusi o comparatie cu iMac 21.5 inch 2013 care are un procesor quad-core tactat la 2.7 GHz, ei bine diferenta este majora, performantele celui din urma fiind cu aproximativ 80% mai bune in testele multi-core. In testele single-core performantele sunt similare, insa utilizarea unui procesor quad-core in modelul cu doar 200$ mai scump reprezinta o diferenta majora in ceea ce priveste performantele.

 Nimeni nu intelege de ce compania Apple a ales sa utilizeze in iMac un procesor demn de un MacBook Air, insa diferenta de 200$ intre modelele listate in Apple Store Online merita platita pentru performante net superioare.