De ce Apple nu mai face produse la fel de bune

Tim Cook a preluat conducerea companiei Apple in 2011, iar de atunci si pana acum el a distrus intreaga pasiune care a dus la crearea atat de multor produse extraordinare. Informatiile sunt oferite de catre un fost angajat Apple, care a parasit compania in cursul anului 2014, el lucrand timp de 7 ani, atat sub conducerea lui Steve Jobs, cat si sub cea a lui Tim Cook.

Conforma cestei persoane, dupa ce Tim Cook a preluat conducerea Apple, el a lucrat activ la indepartarea spiritului competitional si conflictual din cadrul Apple. Steve Jobs era recunoscut deoarece crea concurenta si conflicte intre angajati, acestea ducand in final la dezvoltarea produselor cu mai multa pasiune, deci in final dezvoltarea de produse mai bune.

Unul dintre mesajele pe care Tim Cook le-a transmis imediat dupa ce a preluat controlul Apple a fost ca acest spirit conflictual sa dispara complet din randul angajatilor. Cu el a disparut si concurenta dintre ei, iar asa angajatii au devenit mai relaxati si mai lenesi, deci nu mai pun atat de multa psiune in dezvoltarea de produse, precum faceau in trecut.

Cum a distrus Tim Cook pasiunea Apple de a crea produse

Desi Tim Cook a dorit ca Apple sa fie un loc de munca mult mai relaxat, el a distrus exact ceea ce a transformat compania in ceea ce este astazi. Este adevarat ca Steve Jobs genera uneori scandaluri foarte mari, insa asa a stiut el sa motiveze oamenii, fortandu-i sa-si depaseasca limitele, iar in final Apple a lansat produse exceptionale.

Cu Tim Cook la conducere, Apple s-a transformat dintr-un leu fioros intr-un catel adormit, iar acest lucru a inceput sa fie vizibil tot mai clar in ultimii doi ani. Ultimele 3 modele ale iPhone au venit cu acelasi design, iar ultimele 2 par sa inregistreze vanzari mai slabe decat cel lansat in 2014, lucrurile parand sa mearga din rau in mai rau.

Tim Cook a schimbat complet cultura Apple si toti oamenii obisnuiti cu Steve Jobs si frica de a-l dezamagi, au ramas acum fara motivatia care ii forta sa fie mai buni. Asta va duce in final la multe pierderi pentru compania Apple, cel putin pana cand un presedinte ca Steve Jobs va fi pus la conducerea companiei.