Apple Killswitch – portita de intrare in iPhone a celor de la Apple

Odata cu introducerea AppStore Apple a realizat ca noul lor magazin de aplicatii va avea un succes fulminant, va aduce un profit imens, dar mai important decat atat a “realizat” ca trebuie sa aiba o mana de fier si sa supravegheze cu foarte mare rigurozitate aplicatiile din AppStore.

Cateva luni mai tarziu lui Steve Jobs i-a venit o idee “geniala” materializata sub denumirea Apple Killswitch care pe scurt este o optiune care le permite celor de la Apple sa intre in telefonul vostru, fara ca voi sa stiti, si sa stearga orice aplicatie considera ei ca ar fi daunatoare pentru telefonul vostru, desigur fara a va da nici un fel de optiune in acest sens. Inca de la anutul introducerii acestui feature foarte multi au criticat masura lui Steve Jobs insa nimic nu i-a impiedicat pe cei de la Apple sa introduca optiunea desi inca nu se cunoaste vreun caz real in care sa fi fost folosita.

Oare va folosi Apple killswitch-ul pentru a controla pirateria aplicatiilor din AppStore? Oare vor aparea in viitorul apropiat informatii despre oameni carora le-au disparut miraculos aplicatiile crack-uite din telefon? Eu sunt de parere ca deocamdata Apple nu va recurge la asemenea metode pentru ca momentan compania face un profit imens din vanzarea iPhone-ului si un asemenea control asupra aplicatiilor ar avea un impact negativ asupra vanzarilor, insa daca in viitor vanzarile ar incepe sa scada iar compania ar fi in cautare de profit rapid este foarte posibil sa ne trezim cu aplicatii sterse din telefon de cei de la Apple.

Totusi, daca aveti un telefon jailbroken si SBSettings instalat iata cum puteti dezactiva Apple Killswitch :

– deschideti SBSettings;

– apasati butonul More pentru a intra in meniul cu setari;

– intrati in Extras & Options si setati Apple Killswitch pe off apoi apasati butonul Home.

Simplu si usor, iar acum aveti un telefon aproape sigur.