Greenpois0n – in curand dovezi ca solutia e reala

Greenpois0n este un exploit pentru iPhone 3GS/iPod Touch 3G cu bootrom nou la care se lucreaza de aproximativ 8 luni de zile si despre care vom afla in cateva zile cat de real sau fals este. Proiectul Greenpois0n a aparut initial la scurt timp dupa lansarea iPhone 3GS cand posesorii noilor terminale doreau cu disperare o solutie de jailbreak iar Dev Team isi taraia genunchii incercand sa amane lucrul la un nou exploit pentru posesorii de iPhone 3GS pana la aparitia noului firmware 3.1. chronic-dev echipa care a pornit proiectul Greenp0ison a avut exploitul 24kpwn pregatit pentru iPhone 3GS insa datorita lipsei cunostintelor necesare pentru a-l transforma intr-o solutie de jailbreak au fost nevoiti sa i-l dea lui geohot presati de faptul ca altcineva gasise deja exploit-ul si a inceput sa vanda o solutie alternativa de jailbreak pe internet.

Exploit-ul care a stat la baza blackra1n a avut aproape aceeasi poveste, gasit tot de ei, insa la fel de incapabili de a face un program pentru implementare, au fost nevoiti sa i-l dea lui geohot care a facut pe baza lui solutia de jailbreak pentru firmware 3.1/3.1.2. Toate aceste informatii au fost postate pe blogul personal al celui care se ocupa acum de proiect : p0sixninja, care a facut un articol cu menirea de a explica istoria exploit-ului presat fiind de MuscleNerd care ii cere cu insistenta o dovada ca exploit-ul functioneaza dar si de persoanele care il fac mincinos datorita faptului ca a cerut donatii pentru a termina solutia de jailbreak.

Asa cum am spus si aici, Greenpois0n va fi cel mai probabil prima solutie pentru jailbreak permanent a terminalelor cu bootrom nou si eu unul am convingere ca exploit-ul exista si poate fi implementat, asta deoarece geohot a lucrat cu chronic-dev team in trecut si a confirmat faptul ca echipa este 100% legitima.

Pe blogul personal p0sixninja sustine ca exploit-ul va fi folosit pentru jailbreak-ul iPad-ului si nu stie daca solutia va fi implementata si in firmware 3.1.3 insa avand in vedere ca exploit-ul va fi scos la lumina prin implementarea in iPad nu vad de ce nu l-ar folosi si pentru firmware 3.1.3 deoarece oricum acest exploit va disparea in iPhone OS 4.0.