Steve Jobs cu un raspuns dur privind disponibilitatea iPad

Astazi v-am prezentat 2 mail-uri trimise lui Steve Jobs de catre 2 persoane care doreau sa afle informatii privind disponibilitatea iPad, din pacate raspunsul venit de la Steve Jobs nu a fost nici pe departe clarificator asa ca acum voi prezenta un alet e-mail trimis de catre un elvetian presedintelui Apple, mail in care elevetianul doreste sa afle informatii despre disponibilitatea iPad in Elvetia insa critica totodata modul in care Apple isi comercializeaza produsele in Europa deoarece preturile pentru europeni sunt in general aproape duble fata de cele pentru americani. Iata intreaga discutie :

Dear Mr Jobs
On behalf of the international community of Apple consumers I would like to protest at the way Apple is apparently leaving us out in the cold with the Apple iPad product.
We have been fed either misinformation or no information at all and it is starting to cast doubt over Apple’s intents, at least it is to me.
I live in Switzerland and as yet we have no idea what the Apple iPad will cost here, if it is anything like the international pricing we have been used to to date on other Apple products, then it will certainly not be an “unbelievable price” as stated in your marketing.
If the delays and lack of pricing information is due to Apple doing it’s level best, to make sure that we are not being ripped off, then I applaud that work. However, as previously mentioned, I am doubting this.
Twice to my knowledge you have falsely stated international availability of the iPad and while I do not believe this is any fault of your own, I can imagine that you are not happy being shown as deliberately pulling the wool over the rest of the worlds eyes.
This is what you said at the iPhone OS4.0 announcement.

Will iPad’s success impact its international launch?

Steve: No, we said we’re launching internationally later in April, and we’re launching later in April.

Please can you clarify what is happening and why it has taken so long for information to be released to the international community.
May I suggest the following: Make it easier for us to purchase your products directly from the USA online Apple store. Many of us would be happy to do so and pay extra for local Applecare.
I look forward to your response.”

Steve : Are you nuts? We are doing the best we can. We need enough units to have a responsible and great launch.

Cam asa a ales Steve Jobs sa rezolve situatia, insa din pacate nu a facut-o intr-un mod prea elegant, demn de presedintele uneia dintre cele mai titrate companii din lume la ora actuala. Pe de o parte e de inteles de ce Steve ar fi frustrat, daca ar fi avut iPad-urile gata facute ar fi castigat mult mai multi bani acum insa asa probabil vor exista multi clienti care cu o luna inainte de lansarea noului iPhone HD vor renunta sa isi mai cumpere o iPad.

25 COMENTARII

  1. Asa este! Pe mine m-a sunat Steve Jobs si m-a injurat de mama! A zis ca toti aia de pe computergames care nu se inchina la Ipad sunt fraieri.

    Dom`le asta e comportament de CEO?

  2. Posibil sa fie trucaj, am pus si pozele cu screenshot-ul facut un e-mail, e adevarat ca orice e posibil in ziua de azi cu Photoshop-ul insa toata lumea ii da crezare.

  3. Desi imaginile stau ca “dovada”, nu-mi vine a crede ca Steve Jobs isi poate perimite (fiind persoana publica) sa trimita un astfel de raspuns. As inclina sa cred mai degraba ca e o incercare de link baiting al celor de la macstories.net… FAKE!

  4. In poza se vede clar cum arata un om care castiga milioane de dolari pe an. Atat blugii, cat si bluza au fost purtate si cand a prezentat 3G-ul in 2008 😀 .

  5. … si la prezentarea din 2009. Man of the people dar totusi … nu poti veni imbracat ca ultimul om. Nici macar nu poti zice ca e imbracat lejer sau sport. Parca e un refugiat cu ”adidasi” vulcanizati (cum bine zicea un user mai sus). E intr-o totala antiteza cu designul produselor sale. Asta e tare de tot. LOL

  6. @zaone: Inseamna ca are o armata de oameni ai strazii, pentru ca daca l-ai vedea pe acest om (de nustiu cate miliarde de dolari, cred ca nici el nu mai stie) pe strada, imbracat asa, nu ai dai doi bani pe el. Sincer nu te imbraci asa in fata presei si a atator oameni. Asta e stiulul tipic american din pacate…

    Still waiting for a f***ing jb. Daca nu scoate geohot jb, il sun pe Chuck Norris 🙂

  7. Zaone ia zimi si mie e public mailul lu’ saracu asta cu miliardele lui ca ii dau eu un mail si ii las si nr de telefon sa vad ma injura si pe mine de mama.

  8. Haha. Omul s-a imbracat asa la fiecare aparitie publica de la lansarea iPodului din 2001 pana acum. dar da, doar pt ca e un american prost, cum zic unii. Probabil v-ati astepta sa poarte armani cu maleta pe sub si sa-si conduca singur Maybach-ul, ca doar asta e modelul romanesc de succes. Unii fac anumite lucruri care voua vi se par de neconceput cu un scop precis .daca ai miliarde tre sa te imbraci in diamante si sa folosesti limbaj de lemn, cum sa se imbrace “saracul” asta ca un om normal, pai atunci ce rost mai are sa fii bogat??

  9. @com: Ideea era sa se imbrace cu o camasa macar, daca nu la costum, macar cu ea bagata in blugi, eventual niste pantofi si/sau sacou. Daca si ziaristii si cine mai e in sala la conferinta, vin imbracati la fel, zici ca e reuniunea oamenilor strazii dau a alcoolicilor anonimi

  10. Nu trebuie sa se imbrace in Armani. Uitati-va la ceilalti angajati care-l ajuta la prezentare !!! Sunt imbracati normal ! Lejer ! NU zice nimeni sa vina la custom. Nici curea nu poarta. Dupa ce ca a slabit f mult (probabil dupa transplant sau alte boli) cad blugii aia de pe el. Repet, NU in Armani ci macar precum colegii lui cu ajutorul carora realizeaza prezentarea de produse !

  11. So, asta am primit astazi pe mail :
    sjobs@apple.com
    to zaone

    show details 10:24 AM (1 hour ago)

    Hello dear friend,

    I wanted to congratulate you personally for the hard work that you are doing with your website. I think that Romania, even though is a small Apple market, is one of great interest to us and that your work is helping us a lot.

    Thank you again for your support,

    Steve Jobs

    E fake, a fost trimis de pe http://mail.anonymizer.name/ in ideea de a-mi demonstra ca se poate falsifica adresa de pe care a fost trimis mailul. Pozele din articol arata clar ca mailul a venit din interiorul Apple, poate au fost trecute prin Photoshop insa acolo se vede ruta de unde a venit mailul.

  12. @Bodu: Da, dar iPad-ul tau e vandut “pe sub mana” in Romania, Apple nu are nici nu fel de contract cu eMAG, eMAG a cumparat respectivele iPads de la un alt retailer din SUA si le vinde fara consimtamantul Apple, iar daca iPad-ul tau se strica va trebui sa il repare eMAG sau sa il trimita la retailer-ul din SUA si aia la Apple.