Prima Pagina Apple iPhone 4 are un bootrom ce poate fi usor exploatat

iPhone 4 are un bootrom ce poate fi usor exploatat

Planetbeing, membrul Dev Team care se ocupa cu dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru iPhone 4 folosind un userland exploit descoperit de comex, a anuntat astazi ca bootrom-ul din iPhone 4 poate fi exploatat in asa fel incat solutiile de jailbreak sa functioneze indiferent de firmware-ul instalat in telefon. Practic ar putea face un program de jailbreak pentru iPhone 4 care ar functiona pe orice firmware pentru iPhone 4 fara a fi nevoie sa caute exploit-uri noi dupa fiecare firmware update scos de Apple.

Avand in vedere cele spuse de planetbeing ne putem astepta ca Apple sa modifice bootrom-ul din iPhone 4 asa cum a facut anul trecut cu iPhone 3GS si probabil din toamna vom vedea iPhone 4 cu un bootrom nou, poate imposibil de exploatat, adica se va ajunge la situatia pe care o au acum detinatorii de iPhone 3GS cu bootrom nou.

Deocamdata exploit-ul este in lucru si cu siguranta il vom vedea lansat la un moment dat pentru posesorii de iPhone 4 insa sper ca Dev Team sa nu faca lansarea asta abia dupa iOS 4.1, asa cum intentionau sa faca anul trecut cu iPhone 3GS. geohot deocamdata nu intentioneaza sa lucreze la o solutie de jailbreak pentru iPhone 4 insa presimt ca o va face undeva prin luna iulie si o va lansa public, asa cum a facut si anul trecut.

 • tom

  @Dorin940- esti prost sau te prefaci? nu ai vrea sa ti spuna si cursul valutar sau eventual cine castica campionatul mondial de fotbal? unde naiba traiti ma voi? nu va ploua in gat?

 • bobby

  Zaone, de ce nu pui si ora la care postezi anunturile?Era mai bine asa, parca.

 • adyitalianu

  ce sa mai vorbim de ios 4. astia au promis ca scot imediat jailbreak pentru 3gs cu 4.0 si nimic deocamdata. stam ca prostii cu telefoanele blocate/

 • Au scos jailbreak pentru 3GS dupa iOS 4.0, e pentru bootrom vechi dar totusi s-au tinut de cuvant.

 • Bogdan

  In tweet nu zice nimic ca exploitul este exclusiv iPhone 4. Poate este posibila si o astfel de solutie jailbreak si pentru restul iDevice-urilor.

 • adyitalianu

  pai ziceau ca sunt tari si pe pozitie! ca lanseaza jailbreak pentru orice tip de iphone bootrom nou sau vechi 3g sau 3gs. au lansat insa un amarat de custom pentru 3gs cu bootrom vechi.

 • Dorin940

  Buna, nu stii cand apare jaibreak pentru 3gs cu noul boot rom?

 • Cand va fi disponibil il vei gasi pe site.

 • adyitalianu

  sper ca daca va aparea jailbreak pentru 3gs cu bootrom nou sa fie inclusa si activarea retelei asa cum e la 3g. sa nu mai trebuiasca sa avem cartele din reteaua de unde a fost cumparat iphone-ul.

 • Slabe sanse.