iPhone 4 are un bootrom ce poate fi usor exploatat

Planetbeing, membrul Dev Team care se ocupa cu dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru iPhone 4 folosind un userland exploit descoperit de comex, a anuntat astazi ca bootrom-ul din iPhone 4 poate fi exploatat in asa fel incat solutiile de jailbreak sa functioneze indiferent de firmware-ul instalat in telefon. Practic ar putea face un program de jailbreak pentru iPhone 4 care ar functiona pe orice firmware pentru iPhone 4 fara a fi nevoie sa caute exploit-uri noi dupa fiecare firmware update scos de Apple.

Avand in vedere cele spuse de planetbeing ne putem astepta ca Apple sa modifice bootrom-ul din iPhone 4 asa cum a facut anul trecut cu iPhone 3GS si probabil din toamna vom vedea iPhone 4 cu un bootrom nou, poate imposibil de exploatat, adica se va ajunge la situatia pe care o au acum detinatorii de iPhone 3GS cu bootrom nou.

Deocamdata exploit-ul este in lucru si cu siguranta il vom vedea lansat la un moment dat pentru posesorii de iPhone 4 insa sper ca Dev Team sa nu faca lansarea asta abia dupa iOS 4.1, asa cum intentionau sa faca anul trecut cu iPhone 3GS. geohot deocamdata nu intentioneaza sa lucreze la o solutie de jailbreak pentru iPhone 4 insa presimt ca o va face undeva prin luna iulie si o va lansa public, asa cum a facut si anul trecut.