Video tutorial: Downgrade iPhone de la iOS 4.2.1 la 4.1/3.2.2 fara SHSH

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ixb4ebP7tsQ[/youtube]

Se pare ca tutorialul nu este 100% functional! Este in teste deocamdata sa ca nu il incercati, daca exista update-uri va voi anunta!

Se pare ca in ajunul Craciunului se pot intampla si miracole, sau cel putin asta ne da de inteles acest clip video in care observat un downgrade de firmware de la iOS 4.2.1 la iOS 4.1 fara a folosi un SHSH pentru iOS 4.1 salvat in Cydia. Procesul e destul de simplu si ar trebui sa functioneze pe orice tableta iPad sau iPhone. Pentru ca procesul sa functioneze trebuie sa verificati in C:\Windows\System32\drivers\etc fisierul hosts si sa stergeti linia 74.208.10.249 gs.apple.com daca e trecuta acolo.

Nu testati acest tutorial decat daca stiti ce faceti. Eu nu l-am testat dar daca va merge lasati un comentariu.

Pentru a face downgrade aveti nevoie de  :

  • iOS 4.1 pentru iDevices pe care il puteti descarca de aici;
  • iOS 3.2.2 pentru iPad de aici;
  • TinyUmbrella de aici;
  • iTunes 10.1.x.

Tutorialul functioneaza atat pe Windows cat si pe Mac OS X.

Procedura e destul de simpla.

1. Descarcati TinyUmbrella si salvati in calculator/Mac SHSH pentru iOS 4.2.1 dupa care inchideti TinyUmbrella.

2. Introudceti telefonul in Recovery mode – inchideti terminalul, scoateti cablul din ei si tinand apasat butonul home introduceti-l inapoi.

3. Deschideti iTunes si folosind shift-restore selectati iOS 4.1/3.2.2 pentru terminalul vostru dupa care deschideti tinyumbrella si lasati programul deschis pe toata durata procesului de restore. E important sa il deschideti imediat dupa ce selectati custom ipsw-ul.

4. Aproape de sfarsitul procesului de restore veti primi eroarea 1004. Inchideti eroarea, terminalul se va reseta, va reintra in Recovery Mode dupa care va fi recunoscut de TinyUmbrella si il veti putea scoate din Recovery Mode.

Dupa terminarea procesului terminalul ar trebui sa aiba iOS 4.1/3.2.2 instalat. Jailbreak ii puteti face folosind tabelul de jailbreak si decodare.