Prima Pagina iPhone Video: Telefonul de hartie – explicarea tehnologiei din spatele ecranelor flexibile

Video: Telefonul de hartie – explicarea tehnologiei din spatele ecranelor flexibile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Rl-qygUEE2c[/youtube]

Samsung a prezentat anul trecut primele prototipuri de ecrane flexibile care ar urma sa fie lansate pe piata in viitorul apropiat. In clipul de mai sus avem demonstrata tehnologia din spatele ecranelor touchscreen flexibile, adica modul in care functioneaza si recepteaza ecranul feedback-ul uman. Prototipul din imagini va fi prezentat oficial peste cateva zile la Computing Machinery’s Computer Human Interaction Conference ce va avea loc in Vancouver. Unii au numit dispozitivul de mai sus iPhone-ul de hartie insa nu cred ca seamana chiar atat de bine, nu?

“This computer looks, feels and operates like a small sheet of interactive paper,” said Vertegaal. “You interact with it by bending it into a cell phone, flipping the corner to turn pages, or writing on it with a pen.” Incredibly, a brief demo reel of the prototype already exists. To better understand the (possible) future of flexible smartphones, check out the clip posted below.

Sincer sa fiu nu mi-as dori sa am un telefon pe care ar trebui sa il indoi in diferite colturi pentru a inregistra un gest. Desigur ca viitoarele smartphone-uri vor avea aceasta tehnologie implementata, ramane de vazut cat va dura pana le vom avea pe piata.

 • Cezar

  Ce porcarie!!!!!!!!!!!!!!!

 • cucubau

  Chiar ca porcarie, se bazeaza pe tehnologia de resistive touchcreen, din cate vad e alb-negru si nu are absolut nimic in comun cu cele de la Samsung, nu cred sincer sa aiba vreoun viitor, spre deosebire de cele de la Samsung la care singura problema acum este costul de fabricatie ridicat, dar se rezolva in timp.

 • alex_rpm

  naspa !!!

 • este paper computer, la ce te asteptai la culori sa colereze ce? cifrele sa fie 1 albastru si doi galben. numai troli si pe aici, naspa, fa tu ma ceva. vb ca un client de bere si mici, este naspa mici aicisilea….

 • numai oameni cu 10 clase aici ,nu stiti ce inseamna un salt in evolutia ecranelor lcd,numai niste inapti care cred ca dumnezeu a facut iphon-ul si apoi pamantul si lumea se invarte in jurul iphon-ului!!!!!!

 • jonny

  E interesant unde duce tehnologia, dar oricum ca un telefon de serviciu sa nu se umple de praf si sa nu se sparga displayul e bun 🙂 sper sa ii țină bateria macar o zi 🙂